Notícies

Lliurament de premis de la final de la sisena edició de la ROBOCAT, amb el diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay

Foto : Fotos: ROBOCAT

Hi han participat els trenta-quatre millors equips de les fases territorials de Girona, Barcelona i Mataró

L'escola FEDAC del barri de Sant Narcís de Girona ha acollit aquest dissabte la final de la sisena edició de la ROBOCAT, el campionat de robòtica de Catalunya, que organitza l'associació El Racó dels Robotaires i que compta amb el suport de la Diputació de Girona. Enguany, el concurs ha recuperat la presencialitat, després de dues edicions en què havia tingut lloc de forma telemàtica a causa de la pandèmia. 

El lliurament dels guardons ha comptat amb la presència del diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director general d'Innovació, Digitalització i Currículum de la Generalitat de Catalunya, Joan Cuevas, i el president de la ROBOCAT, Guillem Martínez. 

«ROBOCAT és sinònim de sinergies entre entitats, centres d'ensenyament, institucions públiques i organitzacions privades. A la Diputació de Girona, donem suport a totes aquelles iniciatives que, com aquesta, promouen les noves tecnologies i el talent jove, així com la R+D+I [recerca, desenvolupament i innovació]», ha destacat el diputat Jordi Xargay. 

En aquesta edició, hi ha hagut més de cinc-cents inscrits, repartits en vuitanta-quatre equips diferents. A la final, hi han accedit els trenta-quatre que havien obtingut millor puntuació a les tres fases territorials (Girona, Barcelona i Mataró). El repte proposat connectava la robòtica amb el món casteller i demanava als estudiants que muntessin i programessin robots que construïssin castells. 

La final constava de tres categories: la júnior, dirigida a l'alumnat de cinquè i sisè de primària i primer i segon d'ESO; la sènior, amb estudiants de tercer i quart d'ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, i la d'adults, amb estudiants universitaris, de cicles formatius de grau superior i participants que no formessin part de cap de les categories anteriors. 

Els guanyadors d'enguany han estat els següents: l'equip Robomachiners, del centre gironí Saint George's School, en la categoria júnior; en la sènior, l'equip Font del Ferro 3, de l'Institut Font del Ferro de Palafolls, i en la d'adults, l'equip Balmesbot.