Notícies

El diputat Joan Fàbrega lliura el premi del projecte «BlockchainxODS» en l'acte de cloenda de la fira BxCat, a Girona

Foto : El diputat Joan Fàbrega lliura el premi del projecte «BlockchainxODS» en l'acte de cloenda de la fira BxCat, a Girona

El Consorci d'Aigües Costa Brava Girona ha col·laborat enguany en aquesta iniciativa, que proposava un repte al voltant del món de l'aigua

El BxCat, la fira catalana de blockchain i metaversos, ha reunit més de quatre-cents assistents durant dos dies d'activitats a la Fira de Girona

La Fira de Girona ha estat l'escenari aquest dimecres i dijous de la segona edició del BxCat, la fira catalana de cadena de blocs (blockchain) i metaversos. Durant dues jornades, més de quatre-centes persones han assistit al certamen, que ha comptat amb la participació d'una cinquantena de ponents, experts en aquestes noves tendències digitals. 

L'esdeveniment s'ha clausurat aquest dijous a la tarda amb l'entrega dels premis del projecte «BlockchainxODS». Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), que té el propòsit de plantejar un repte al voltant d'un objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) fins a arribar a la totalitat dels disset, i fer-ho conjuntament amb empreses, universitats, experts i estudiants. 

El repte d'enguany gravitava al voltant del sisè punt dels ODS (aigua neta i sostenibilitat) i ha comptat amb la col·laboració del Consorci d'Aigües Costa Brava Girona, ens públic integrat per la Diputació de Girona i quaranta-set municipis del litoral i prelitoral gironí. El lema era «Blockchain per a la circularitat de l'aigua».

El diputat de Desenvolupament Sostenible i Compra Pública, Joan Fàbrega, conjuntament amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat, Dani Marco, ha lliurat el premi al grup guanyador. Han estat tres estudiants de la Universitat de Girona, Martí Madrenys, Sergi Bergillos i Marc Cosgaya. En total, s'hi havien inscrit tres equips multidisciplinaris, tots formats per estudiants d'universitats catalanes que estan cursant l'últim any de carrera o un màster. 

En la seva intervenció, el diputat Joan Fàbrega ha destacat que «el blockchain és una tecnologia disruptiva que pot facilitar la implementació dels ODS. En aquest sentit, vull destacar el compromís del Consorci d'Aigües amb la sostenibilitat ambiental i les noves tecnologies, col·laborant enguany amb el projecte "BlockchainxODS"». 

La fira BxCat està organitzada per Fira de Girona i el CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i participada per l'Ajuntament i la Diputació de Girona. El seu objectiu és acostar aquestes tecnologies en auge a la societat gironina i catalana i el seu teixit empresarial per promoure'n l'adopció i esdevenir un país capdavanter, pioner i innovador.