Notícies

El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, posa en valor que Girona sigui seu de la fira catalana de blockchain

Foto : El diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay, posa en valor que Girona sigui seu de la fira catalana de blockcha

La segona edició del BxCat, que s'ha presentat aquest dimarts al matí a l'Ajuntament de Girona, tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig a la Fira de Girona

La temàtica central d'enguany seran els metaversos i reunirà experts catalans del sector per parlar d'aquesta nova tendència digital

La Fira Catalana de Blockchain i Metaversos (BxCat) torna després de l'èxit de participació de la primera edició el passat mes de setembre. L'esdeveniment, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig a la Fira de Girona, s'ha presentat aquest matí a la sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona, amb la presència del diputat de Noves Tecnologies, Jordi Xargay. 

El certamen té l'objectiu d'acostar aquestes tecnologies en auge a la societat gironina i catalana i el seu teixit empresarial per tal de promoure'n l'adopció i esdevenir un país capdavanter, pioner i innovador. La fira està organitzada per Fira de Girona i el CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i participada per l'Ajuntament i la Diputació de Girona. 

La tecnologia blockchain, o de cadena de blocs, actua de forma descentralitzada. Gràcies al seu registre permanent i immutable, garanteix la seguretat i la protecció de les transaccions, els contractes i l'intercanvi de qualsevol tipus d'informació sense requerir intermediaris ni una entitat central. 

En la seva intervenció, Jordi Xargay ha posat en valor que aquest certamen únic en el seu sector al país tingui lloc a Girona: «A la Diputació de Girona, estem especialment compromesos amb l'adopció de noves tecnologies, i més encara si poden representar oportunitats per a les petites i mitjanes empreses i també per als municipis de les comarques gironines, com és el cas del blockchain».

«Apostem per facilitar l'accés a aquestes noves tecnologies a tothom, sense que ningú en quedi exclòs, ni els municipis més petits», ha incidit el diputat de Noves Tecnologies que ha subratllat que actualment hi ha 131 municipis de menys de mil habitants a la demarcació.

En l'acte, també hi han participat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco; el membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona, Pere Alemany, i el president executiu del CBCat, Quirze Salomó. 

El programa

El tema central d'enguany seran els metaversos, al qual es dedicaran totes les ponències i taules rodones de la primera jornada, el dimecres 4 de maig. S'hi tractaran temes com la creació de valor al metavers, la governança d'aquests nous mons o la realitat virtual, entre d'altres. En total, els assistents a aquesta segona edició de la Fira Catalana de Blockchain i Metaversos podran gaudir d'una trentena d'intervencions i experiències, i visitar entorn de vint empreses expositores. 

Al certamen, hi participaran empreses tecnològiques internacionals amb presència a Catalunya com HP i MediaPro, així com empreses dedicades específicament a la tecnologia blockchain com Polygon Hermez, Jelurida, Bitfaktor, Vocdoni, i2CAT o Eurecat.

Les entrades de l'esdeveniment ja es poden comprar al web del BxCat, amb un descompte especial per als menors de 25 anys. 

El CBCat

El Centre Blockchain de Catalunya té com a finalitat promoure l'adopció d'actius digitals i tecnologies descentralitzades (DLTs) a Catalunya mitjançant la difusió i alfabetització digitals, no només entre tots i cadascun dels sectors industrials, sinó també, i sense excepció, entre aquells actors, individuals o col·lectius, privats o institucionals, potencialment concernits.

Promou, explica i educa sobre la tecnologia blockchain, casos actuals d'aplicació i possibilitats futures. I també vol servir de pol de desenvolupament i nexe d'unió entre les comunitats local i global, d'un ecosistema altament innovador, que empenyi el creixement econòmic i tecnològic, i projecti Catalunya com a actor digital en l'esfera internacional.