Notícies

El diputat Jordi Xargay, en la inauguració de la nova planta de Metalquimia a Palol de Revardit

Foto : Fotografies: Metalquimia / P Duran

Metalquimia posa en marxa una nau de fabricació d'equips 4.0 per elaborar productes alimentaris alternatius

L'empresa Metalquimia, especialista en equips i tecnologia de procés per a l'elaboració de productes carnis cuits, marinats, curats i snacks, ha inaugurat aquest migdia a Palol de Revardit la seva nova nau de muntatge per a plantes de procés 4.0 per elaborar productes alimentaris a partir de proteïnes alternatives.

En la inauguració hi ha participat el diputat de la Diputació de Girona i alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay, juntament amb el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, la consellera Gemma Geis i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, entre altres autoritats, directius i treballadors de l'empresa.

Coincidint amb la celebració del 50è aniversari de l'empresa (1971-2021) i amb una inversió de 2,5 milions d'euros, a la nova nau s'hi produiran les noves tecnologies desenvolupades per Metalquimia, que es presentaran a la propera edició d'IFFA, la fira líder mundial en tecnologia per a carn i proteïnes alternatives de Frankfurt.

La nova nau de muntatge de Metalquimia està situada a Palol de Revardit, al costat de les instal·lacions actuals de l'empresa, i compta amb una superfície de 5.000 metres quadrats. En aquest cas, la planta se centrarà en el muntatge dels nous equips que ha desenvolupat Metalquimia per a l'elaboració de productes carnis i alimentaris a partir de proteïnes alternatives.

El president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, ha explicat: «Fa uns set anys, intentant visualitzar cap on aniria el món, ens vam adonar que hauríem de fer front a tres grans transicions globals (l'ecològica, la digital i la proteica). Des d'aleshores, a Metalquimia vam començar a treballar per desenvolupar tecnologies que poguessin donar resposta al gran repte d'alimentar la població mundial en els propers anys».

En aquest sentit, Josep Lagares ha afegit: «Ens vam posar en contacte amb líders mundials en el procés de proteïnes alternatives per desenvolupar aquestes noves tecnologies i, veient que les nostres instal·lacions quedaven petites per a la fabricació d'aquestes plantes integrals 4.0, vam decidir adequar aquesta nova nau per començar a produir aquests nous equips, que han d'afavorir la transició proteica global».

El diputat Jordi Xargay ha destacat en la seva intervenció: «La inauguració d'aquesta nova planta de muntatge per a línies de proteïna alternativa, amb seu a Palol de Revardit, permet posicionar el nostre territori per a tot el món. Treballant com feu, amb esperit de col·laboració i intercanvi de coneixements, heu anat teixint solucions per a totes les fases del procés d'elaboració de productes carnis amb línies de producció versàtils, altament automatitzades, higièniques, segures, respectuoses amb el medi ambient i dissenyades per a la reducció dels costos de fabricació, tot això amb la finalitat de millorar la competitivitat de la indústria càrnia mundial».

«A la Diputació de Girona, ens enorgulleix que Metalquimia aposti per créixer i convertir-se en proveïdor especialista del sector», ha continuat dient, i ha afegit: «Sou un exemple de les empreses catalanes que han apostat per la innovació, l'exportació i el caràcter industrial, uns elements clau per poder superar el context de crisi actual, després de dos anys de pandèmia. Gràcies per la vostra aportació a la innovació, al creixement i a la internacionalització de la indústria catalana».

Josep Lagares ha destacat que al llarg de la seva trajectòria, «des de Girona, Metalquimia ha estat una de les protagonistes de l'evolució del sector carni global, i ha contribuït, primer, a mecanitzar una indústria tradicional i artesanal, i, posteriorment, a automatitzar i robotitzar els processos de producció fins a la disrupció de les tecnologies alternatives que experimentem en l'actualitat».