Notícies

Visita institucional de la vicepresidenta tercera de la Diputació, Maria Puig, a Madremanya, Flaçà i Bescanó

Foto : Fotos: M. Artalejo

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, ha estat aquest divendres a Madremanya, Flaçà i Bescanó per repassar els serveis directes i les línies de suport tècnic i econòmic que Dipsalut hi porta a terme i alhora conèixer-ne les necessitats per enfortir la col·laboració en l'àmbit de la salut pública i l'acció social. 

Les trobades amb els alcaldes permeten aproximar-se a la realitat d'aquests tres municipis del Gironès. En aquest sentit, també se'ls ha explicat el servei d'assessorament per a polítiques municipals d'igualtat de gènere, així com les novetats del servei local de teleassistència per aquest 2022. 

A Madremanya, la vicepresidenta tercera de la Diputació ha mantingut una trobada a l'Ajuntament amb l'alcaldessa, Anna Iglesias. Han parlat sobre els programes de control de la qualitat de l'aigua de boca que Dipsalut hi està portant a terme, així com de les accions de control de plagues (entre elles, el mosquit tigre) i per a la salubritat en les piscines d'ús públic. També del suport econòmic que la corporació atorga per al consultori mèdic municipal.

Posteriorment, a Flaçà, han fet balanç amb l'alcalde, Joan Adroher, de les actuacions dutes a terme per controlar les plagues urbanes i prevenir la legionel·losi, i del suport tècnic i econòmic per a accions dirigides a millorar la salut dels veïns i veïnes. Es tracta d'activitats com els tallers d'estimulació cognitiva, d'activitat física o sobre tecnologia per combatre la bretxa digital. 

Finalment, Maria Puig ha estat a Bescanó. Amb l'alcalde, Xavier Vinyoles, han analitzat, a l'edifici del consistori, l'estat d'alguns projectes per millorar les condicions i els estils de vida de la ciutadania que es desenvolupen en el municipi amb el suport econòmic de Dipsalut («Dinem junts» o la iniciativa «Fem companyia», de prevenció de la dependència). També hi ha tractat programes de control de plagues, com el de la mosca negra, o de control de salubritat a les piscines d'ús públic.