Notícies

S'obre el període d'inscripcions per participar al FITAG 2022 per a actors i grups de teatre amateur d'arreu del món

Foto : S'obre el període d'inscripcions per participar al FITAG 2022 per a actors i grups de teatre amateur d'arreu del món<

El Festival tindrà lloc del 23 al 27 d'agost a Girona i s'estendrà novament per les comarques gironines amb la xarxa FITAG Municipis

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) obre avui el període d'inscripcions per a les companyies d'arreu del món que estiguin interessades a participar en la vint-i-dosena edició, que tindrà lloc del 23 al 27 d'agost a Girona. Un any més, el Festival s'estendrà arreu de les comarques gironines per mitjà de la xarxa FITAG Municipis. Els organitzadors han assenyalat que Galícia serà la comunitat autònoma convidada d'aquesta edició.

Fins al 25 d'abril les companyies no professionals interessades a participar-hi poden consultar les bases i tramitar la sol·licitud per mitjà del web del FITAG (www.fitag.cat). Es valoraran les obres que puguin ser compreses pel públic general, al marge de la llengua d'interpretació. A partir del 15 de maig la comissió organitzadora del FITAG comunicarà quins han estat els grups seleccionats.

Durant els cinc dies de durada del FITAG, diversos espais de la ciutat de Girona, alguns d'accés gratuït i d'altres de pagament, seran l'escenari de les diferents representacions. I, amb una voluntat descentralitzadora, algunes d'aquestes funcions també es traslladaran als municipis que ho sol·licitin. Els ajuntaments que estiguin interessats a participar a FITAG Municipis i, per tant, a exhibir les representacions de FITAG 2022 als seus equipaments ja ho poden sol·licitar enviant un correu a direccio@fitag.cat.

FITAG s'ha consolidat com un referent del teatre amateur a escala internacional. S'adreça a un públic divers i ofereix espectacles de gèneres diversos, com ara musicals, comèdies, drames, espectacles de pallassos i de marionetes. La Diputació organitza el FITAG amb el suport de la Casa de Cultura de la Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya.

L'actor i director teatral Martí Peraferrer dirigeix FITAG i, d'aquesta edició en destaca: «serà una edició de tornada a la normalitat després dos anys de resistència teatral en els quals el festival mai no es va suspendre. Volem tornar a recuperar la confiança dels espectadors amb els actes culturals populars i que tornin amb normalitat a reincorporar el teatre a les seves vides quotidianes».

Els organitzadors remarquen que se segueix col·laborant amb l'Associació Internacional de Teatre Amateur (AITA), cosa que avala el prestigi mundial d'aquest festival. També continua el treball estret amb la Confederación de Teatro Amateur ESCENAMATEUR, amb intercanvis i coproduccions teatrals participatives, igual que es manté la relació amb la Xarxa d'Ateneus de Catalunya (XTAC) i la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya.

Un dels valors principals de FITAG és que contribueix  a visualitzar el teatre no professional que es fa a les comarques gironines i, alhora, serveix d'aparador per a nous talents de l'escena catalana i internacional. A més, fomenta la convivència i promou l'intercanvi cultural, ja  que les companyies que hi participen provenen de diferents països. De fet, l'organització del FITAG treballa tot l'any per organitzar aquest esdeveniment cultural ja reconegut a tot el món dins del seu àmbit.

El 2021 es van rebre més de 120 sol·licituds per participar al FITAG, de les quals es van seleccionar 34 companyies en total. I ''edició va tancar amb 6.000 espectadors a causa de l'obligatorietat de reduir els aforaments, però es van poder mantenir les 34 representacions de teatre amateur que es van programar a Girona i  a 7 municipis gironins. A causa de la situació generada per la pandèmia de la covid-19, la programació del FITAG 2021 es va ajustar a les circumstàncies del moment per tal de mantenir la seguretat dels participants i, alhora, mantenir viu l'esperit del FITAG. La comunitat autònoma convidada aleshores va ser Extremadura i la d'enguany serà Galícia.

Podreu estar informats a Facebook, Instagram i Twitter.

Les etiquetes d'enguany son #FITAG22 i #FitagMunicipis22

Documentació

fitag cartell 04/03/2022