Notícies

El vicepresident segon, Albert Piñeira, en la presentació de la gala dels premis Enderrock 2022

Foto : Joaquim Ayats, Lluís Gendrau i Albert Piñeira (a la pantalla), en la roda de premsa.

Albert Piñeira: «Té tot el sentit que la gala es faci a Girona perquè és, en gran part, la capital musical de Catalunya»

És el novè any consecutiu que els premis es lliuren a Girona 

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la roda de premsa en què s'ha presentat la gala dels premis Enderrock 2022, que tindrà lloc el 3 de març a l'Auditori de Girona. Serà el novè any consecutiu que la gala, un dels principals esdeveniments anuals de la música catalana, es farà a Girona. 

«Té tot el sentit que la gala es faci a Girona perquè és, en gran part, la capital musical de Catalunya, per la seva escena, pels grups que hi ha, pels concerts i festivals que s'hi fan i per la seva indústria», ha assenyalat Albert Piñeira. El vicepresident segon de la corporació ha posat en valor la tasca dels premis per la música catalana dient que, si bé l'enfortiment del teixit cultural «és una feina de picar pedra, de molt sacrifici», a la vegada «calen aquests grans esdeveniments, que fan d'altaveu i d'aparador». 

Els premis Enderrock es van crear el 1994, i des del 1999 es lliuren en una gala amb públic i actuacions en directe. S'atorguen una quinzena de guardons per votació popular als millors artistes, àlbums, cançons, directes o videoclips de l'any anterior. També es lliuren una desena de premis que la crítica especialitzada atorga prèviament a la gala. La Diputació de Girona col·labora amb els premis, al costat d'altres institucions.

Els grans favorits d'aquesta edició són els osonencs Oques Grasses, amb cinc nominacions en les categories de millor artista, millor disc i millor cançó de pop-rock, millor videoclip i millor directe. Els segueixen Sara Roy i Zoo, amb tres nominacions, i Alba Reche, La Fúmiga, Ginestà, Joan Dausà, Lildami, Maria Arnal i Marcel Bagès, Miki Núñez, Nil Moliner i El Pony Pisador, que n'han obtingut dues cadascun.

Pel que fa als premis de la crítica, els principals premis han estat per a Zoo (millor artista) i La Ludwig Band (millor disc).

Gala amb actuacions

La gala del 3 de març la presentaran Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, i hi actuaran Auxili, Blaumut, Els Catarres, Ginestà, Lal'ba, Marina Rossell, Maruja Limón, Navet, Suu, Vienna i Xarim Aresté. Es retransmetrà en directe per TVC, per les emissores de La Xarxa i iCat i per streaming.

Els premis estan organitzats pel Grup Enderrock, amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i altres institucions i empreses.

Han assistit també a la roda de premsa, a l'Auditori de Girona, el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Joaquim Ayats; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i el director de l'Auditori Palau de Congressos de Girona, David Ibáñez.