Notícies

Tot a punt per al Black Music Festival del 2022, en què col·labora la Diputació

Foto : Núria Heras, Joaquim Ayats, Albert Piñeira i Pau Marquès.

Albert Piñeira: «No és fàcil en una demarcació en què hi ha tanta proposta musical trobar un festival que se singularitzi, i això ho ha fet molt bé el Black Music Festival»

El festival de música negra tindrà lloc del 24 de febrer al 27 de març amb concerts a Girona, Salt i altres poblacions de la demarcació i de tot Catalunya

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat avui en la roda de premsa en què s'ha presentat la llista definitiva d'artistes del Black Music Festival, en què col·labora la corporació. El festival tindrà lloc del 24 de febrer al 27 de març, amb concerts en diversos punts de la geografia catalana, i molt especialment a Girona i Salt. 

En l'acte, al claustre del Centre Cultural La Mercè, a Girona, Albert Piñeira ha assenyalat que la demarcació de Girona «és en molts moments de l'any la capital musical del país», i que això «és especialment visible pel que fa a la música negra» gràcies a la feina del Black Music Festival.

El vicepresident segon ha lloat l'organització per haver aconseguit «l'etiqueta, molt merescuda, de festival de música negra de Catalunya», i per haver-se guanyat «un públic fidel i característic, que acudeix expressament a aquest festival perquè hi troba una proposta que no troba en d'altres». 

«No és fàcil en una demarcació com la nostra, en què hi ha tanta proposta cultural i, especialment, tanta proposta musical, trobar un festival que se singularitzi, i això ho ha fet molt bé des del principi el Black Music Festival», ha conclòs Albert Piñeira.

El cartell de l'edició d'enguany, la número 21, està encapçalat per dos artistes que ja han esgotat les entrades: la francesa Zaz i els valencians Zoo, a més de Morgan, Cory Wong, Gisele Jackson, Queralt Lahoz i PBUG. Completen la llista una vintena de noms com Dàmaris Gelabert, A Contra Blues, Xarim Aresté, Joana Serrat, The Secret Investment 'N' Company i The Black Barbies, entre d'altres.

Des del 2002

El Black Music Festival va néixer el 2002 a Salt, amb la denominació de Nit de Blues de Salt, i de seguida es va guanyar una sòlida reputació entre els aficionats per la presència de grans figures de la música negra com Johnny Winter, John Mayall, Chuck Berry, Ike Turner, Sam Moore, Gloria Gaynor o Martha Reeves. En els vint anys de festival hi han actuat altres artistes de primer nivell com Spin Doctors, John Spencer Blues Explosion, Esperanza Spalding, Brand New Heavies, Maceo Parker, US3 o Morcheeba, i destacats noms locals com la saltenca Arianna Pueyo, Big Mama, Monica Green, Txell Sust o la Fundación Tony Manero.

El festival està organitzat per Multi Art Produccions, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Girona i Salt, la Generalitat de Catalunya i altres institucions i empreses.

Han participat també en la roda de premsa el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Joaquim Ayats; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salt, Núria Heras, i el director del festival, Pau Marquès.