Notícies

Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona, participa en els premis Ripollès Líders

Foto : Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona, participa en els premis Ripollès Líders

L'acte ha tingut lloc a l'església de Sant Pere de Ripoll i Albert Piñeira hi ha lliurat el guardó al comerç local

L'església de Sant Pere ha tornat a acollir la cerimònia d'entrega dels premis, que organitza Corisa Media Grup


El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat aquest divendres al vespre en la dotzena gala d'entrega dels premis Ripollès Líders, que organitza el Grup de Comunicacions del Ripollès i que ha tingut lloc a l'antiga església de Sant Pere de Ripoll.

L'acte ha comptat també amb la presència de la consellera d'Universitats, Gemma Geis; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer; l'alcalde de Camprodon, Xavier Guitart; l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el representant de la Fundació Eduard Soler (FES), Josep Maria Casals; el president de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER), Eudald Castells, i la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Marta Subirà. Tots ells i la resta de convidats han gaudit d'una cerimònia d'entrega de premis màgica, amenitzada amb la música de Jordi Galan.

El guardó més preuat, el de Ripollès de l'Any, se l'ha endut Núria Guimerà, que ha rebut la majoria de vots populars a més dels vots del jurat. La ripollesa és doctora en medicina i llicenciada en biotecnologia, i treballa a la seu dels laboratoris Janssen a Holanda. Des que va esclatar la pandèmia de la covid-19, Guimera¿ forma part de l'equip que ha desenvolupat la vacuna contra el virus, com a responsable de les tècniques serològiques. Ja fa gairebé quinze anys, des del 2008, que Núria Guimerà viu als Països Baixos, on acumula una àmplia trajectòria com a especialista en la investigació sobre el virus del papil·loma humà.

Com cada any, el disseny de l'estatueta ha anat a càrrec de l'artista ripollès Domènec Batalla, que enguany s'ha basat en l'entorn natural per crear una figura a partir d'un co¿dol i un boix, un tronc centenari que Batalla va trobar en el magatzem d'un dels seus provei¿dors de material a Torelló i que l'ha inspirat per fer un premi que honori la natura.
A més del Premi Ripollès de l'Any, la resta de guardons s'han repartit de la manera següent:

·    Premi d'esports i joventut, Dalia Santiago.
·    Premi a la projecció cultural i popular, Associació Campdevànol Cultura i Compromís.
·    Premi Eduard Soler, Espai Rama.
·    Premi Arrelats, Marina Vilalta Fajula.
·    Premi al comerç local, Xarcuteria Can Rueda de Ribes de Freser.
·    Premi Joan Vilalta, d'empreses i indústria, Comforsa.
·    Premi Josep Pujol i Aulí, Restaurant-Fonda Can Costas d'Ogassa.
·    Premi Trajectòria Ripollès, Miquel Parés Fàbregas.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que ha entregat el Premi al comerç local a Can Rueda de Ribes de Freser, un comerç emblemàtic amb més de sis dècades de presència a la població, ha assenyalat: «És gràcies als ciutadans i ciutadanes de la comarca del Ripollès, però també a les diferents entitats i administracions que hi donem suport, que propostes valentes com la vostra, que aporten elements diferencials al nostre territori, potencien la comarca».

Premis Ripollès Líders
Els premis Ripollès Líders van néixer amb la intenció de convertir-se en un referent per a tots aquells projectes que hagin aportat algun element diferencial al nostre territori. Es tracta de reconèixer públicament les iniciatives personals, empresarials i institucionals que durant l'any anterior hagin contribuït a potenciar la comarca del Ripollès.

En aquesta dotzena edició se segueix fomentant el fet de ser uns premis d'aclamació popular com a tret diferenciador, ja que és justament la gent del Ripollès qui inscriu en els premis els candidats a participar en l'edició i és justament la votació popular la que decideix els guanyadors en set de les nou categories.