Notícies

El vicepresident Pau Presas assisteix a la presentació de la beca d'investigació Montserrat Minobis

Foto : El vicepresident Pau Presas assisteix a la presentació de la beca d'investigació Montserrat Minobis

La beca té una dotació de 5.000 euros per a la recerca en comunicació audiovisual i feminismes

El vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha assistit aquest matí a la presentació de la primera edició de la beca Montserrat Minobis 2022 a l'Ajuntament de Figueres. Es tracta d'una beca d'investigació en comunicació audiovisual i feminismes que porta el nom de la reconeguda periodista feminista nascuda a Figueres.

L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i l'Institut Català de les Dones, han convocat aquesta beca a fi de promoure i difondre la recerca sobre programes i productes de contingut feminista emesos en qualsevol format audiovisual per millorar-ne el coneixement i fer-ne divulgació.

L'acte ha tingut lloc a l'Ajuntament de Figueres i hi han participat l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; la presidenta de l'ADPC, Marta Corcoy; el representant del CPC, Joan Brunet; la germana de Montserrat Minobis, Carme Minobis, i la coordinadora territorial a Girona del Departament d'Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta.

En la seva intervenció, la presidenta de l'ADPC, Marta Corcoy, ha fet èmfasi en la importància de la beca: «És més que necessari promoure la recerca sobre programes feministes que signifiquin una aportació substancial en aquest àmbit. Des del periodisme sempre hi ha hagut la necessitat de promoure el paper de la dona en l'àmbit professional».

La germana de l'homenatjada, Carme Minobis, ha volgut destacar-ne la figura: «Va ser una gran periodista, va portar el feminisme a totes les seves obres i va ser membre fundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i presidenta durant deu anys. Ella tenia molt clar que la lluita feminista havia començat per no parar».

La primera edició becarà treballs de la temporada 2020-2021. Tindrà una dotació econòmica de 5.000 euros i s'hi podran presentar mitjans d'àmbit local i comarcal. Hi podran participar persones llicenciades en periodisme i ciències de la comunicació, col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes, associades de l'Associació de Dones Periodistes i qui acrediti experiència en recerca en continguts audiovisuals amb perspectiva de gènere.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha volgut destacar que «és important que des de les administracions es posin en valor els referents femenins que durant tants anys han estat invisibilitzats. Montserrat Minobis va ser i és un referent per a totes les noies que volen fer el seu camí en el periodisme, i ara podran comptar amb l'impuls d'aquesta beca per seguir endavant amb el seu projecte».

En finalitzar l'acte, el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha remarcat: «Compromesa amb l'antifranquisme, la defensa de la llengua catalana i la defensa dels drets de les dones, Montserrat Minobis ha estat una de les grans impulsores de la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació i fundadora de diverses organitzacions de dones periodistes. I precisament la beca Montserrat Minobis sorgeix aquest 2022 com a homenatge a aquesta mestra de periodistes».

La beca dona suport al desenvolupament professional de comunicadors audiovisuals amb les inquietuds, el talent, els principis i els valors del millor periodisme d'investigació en comunicació audiovisual i per promoure que aquests autors i autores, gràcies al suport rebut, ajudin a fer visibles temàtiques i reptes socials de difusió i reflexió necessaris en la societat.

Documentació