Notícies

El vicepresident Pau Presas visita la finalització de les obres de reforma del Museu de l'Empordà

Foto : El vicepresident Pau Presas visita la finalització de les obres de reforma del Museu de l'Empordà

El Museu de l'Empordà obre les portes després d'una gran renovació en l'espai de benvinguda

La primera fase de les obres ha tingut una durada de quatre mesos i un cost de 244.000 euros

Avui divendres el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha visitat les obres de reforma del Museu de l'Empordà de Figueres. En una roda de premsa posterior, s'ha explicat als mitjans el projecte de renovació del museu. En l'acte, presidit per l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, juntament amb el vicepresident primer de la Diputació, hi han participat el vicealcalde de Figueres i diputat de la Diputació de Girona, Pere Casellas; el regidor de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez; l'arquitecte de les obres al Museu de l'Empordà, Jordi Pigem, i la tècnica del Museu de l'Empordà Teresa Miquel.

El Museu de l'Empordà obrirà les portes de nou el 10 de febrer. Ha estat tancat durant quatre mesos per dur a terme una reforma que ha millorat l'accessibilitat de l'edifici eliminant els dos trams d'escala que actualment donen accés a l'espai de recepció. També s'ha habilitat una àmplia zona de benvinguda amb més espai per a la botiga i la llibreria.  

Així mateix, s'ha recuperat l'espai subterrani, amb l'auditori del museu, apte per a unes cinquanta persones, que feia anys que s'havia tancat al públic per incompliment de la normativa antiincendis. En aquest espai s'ha habilitat, a més, una zona de descans.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha volgut destacar «la importància de potenciar el Museu de l'Empordà amb aquestes reformes». I ha afegit: «Estem treballant per enfortir el vincle entre la cultura i el turisme de Figueres i posicionar la nostra ciutat en aquest àmbit. El museu té un fons important i ara el continent estarà a l'altura del magnífic contingut».

Per la seva banda, el vicepresident Pau Presas ha remarcat: «Des de la Diputació de Girona hem col·laborat en aquestes obres de modernització amb una aportació de 200.000 euros. Estem convençuts que aquest tipus de projectes ajudaran a reactivar econòmicament la ciutat i reforçaran encara més el posicionament de Figueres, l'Alt Empordà i el conjunt de la demarcació com a referent en turisme cultural».

La segona fase de les obres tindrà un cost de 246.000 euros i comprendrà una reforma dels pisos superiors i l'execució del Pla Museològic.

El proper dissabte, 12 de febrer, s'inaugurarà oficialment l'exposició «Pere Portabella. Art i vida», on es mostraran les obres que Portabella ha anat reunint al llarg de la seva vida.

El regidor de Cultura i Turisme, Alfons Martínez, ha posat en valor la reforma: «Hem començat arreglant l'entrada i la recepció i recuperant l'auditori. I aquest mateix any començarem la segona fase de la reforma. És molt important fer del Museu de l'Empordà un museu del segle XXI. Un museu central, la porta de la cultura contemporània a la ciutat i també de la història de la comarca».