Notícies

Miquel Noguer visita la concentració del Massi Tactic UCI Women's Team

Foto : Foto de família de la presentació del Massi-Tactic. Fotògraf: P. Duran.

La Diputació de Girona és patrocinadora de l'equip de Torroella de Montgrí, l'únic equip català que competeix al màxim nivell en el calendari ciclista internacional

L'equip afronta la nova temporada amb set fitxatges i la renovació de sis corredores, i aspira a millorar els èxits del 2021

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat aquest divendres la concentració del Massi Tactic UCI Women's Team, que està preparant la temporada 2022 a l'Empordà, i ha participat en la presentació posterior per als mitjans. La Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona col·laboren amb l'equip, l'únic del ciclisme català, tant en categoria femenina com masculina, que competeix al màxim nivell internacional.

Miquel Noguer ha felicitat l'equip pels èxits de la temporada anterior, en què va aconseguir sumar punts en proves de la màxima categoria del ciclisme internacional, el World Tour, i ha animat les corredores a millorar encara més aquests resultats.

En la presentació, el president de la Diputació de Girona ha assenyalat que és un orgull que les comarques gironines comptin amb «el millor equip ciclista català». Ha explicat que el Massi-Tactic «porta el nom de Girona arreu d'Europa», i que és molt positiu per a la promoció de la demarcació i de la marca turística Costa Brava Girona associar-se als «valors de l'esforç i la superació» que representen les ciclistes, així com a l'emergència de l'esport femení.

Miquel Noguer ha indicat igualment que les comarques gironines són, ja des de fa anys, un dels indrets d'entrenament i de residència preferits dels ciclistes professionals, tant locals com estrangers. «Un paradís ciclista com el nostre ha de comptar també amb un equip que competeixi al màxim nivell internacional», ha remarcat.

El Massi-Tactic forma part de l'UCI Women's Continental Teams, la segona categoria a nivell mundial, integrada per una cinquantena d'equips. A més, disputa cada temporada diverses curses del Women's World Tour, la màxima categoria de curses del calendari, i competeix amb els equips altament professionalitzats que formen l'elit absoluta del ciclisme femení. La temporada anterior, les integrants de l'equip empordanès van sumar podis en curses internacionals arreu d'Europa i es van proclamar campiones per equips i en individuals de la Copa d'Espanya i de la Copa Catalana.

Per a aquesta temporada, que comença al febrer, l'equip ha fitxat sis corredores internacionals, Corinna Lechner (Alemanya), Aurela Nerlo (Polònia), Nathalie Eklund (Suècia), Sofía Gomes (Portugal), Miryam Núñez (Ecuador) i Andrea Ramírez (Mèxic), a més de la catalana Sara Méndez. Completen l'equip les sis ciclistes de la temporada anterior que hi continuen: Spela Kern (Eslovènia), Maaike Coljé (Països Baixos), les catalanes Mireia Benito, Mireia Trias i Martina Moreno i la gaditana Belén López.

Perspectives de creixement

Amb aquesta plantilla, el Massi-Tactic preveu competir en trenta-set proves durant 2022, incloent-hi curses per etapes com el Tour de França i la Vuelta a Burgos o clàssiques d'un dia com la Volta a Flandes o la Strade Bianche. La intenció del Massi-Tactic és seguir creixent i posar la mirada, a mig termini, a convertir-se en un equip professional.

En la presentació de l'equip han intervingut també la secretària general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula; l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell; la representant territorial de l'Esport del Govern de la Generalitat a Girona, Anna Julià; el regidor d'Esports, Desenvolupament de la Zona Esportiva, Món Rural i Fires de Torroella de Montgrí, Genís Pigem, el director de l'equip del Massi-Tactic, Àngel González, i ciclistes de l'equip.