Notícies

Miquel Noguer assisteix a l'arribada del pare pelegrí a Tossa de Mar

Foto : Miquel Noguer saluda el pare pelegrí a la seva arribada a Tossa.

El president de la Diputació de Girona participa en la rebuda a la comitiva, que aquest any ha estat de prop de mig miler de persones

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va assistir divendres a Tossa de Mar a l'arribada del pare pelegrí, després que aquest i la comitiva de fidels que l'acompanyaven recorreguessin els 80 quilòmetres d'anada i tornada entre la població costanera i la capella de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners.

Segons la tradició, la celebració del Pelegrí, molt arrelada a Tossa, es va originar després que els veïns demanessin la intercessió de sant Sebastià per posar fi a una epidèmia de pesta al segle XV. Un cop esvaïda la pesta, els fidels van decidir pelegrinar un cop a l'any a la capella dedicada al sant a Santa Coloma de Farners. 

El pelegrinatge es va iniciar el dijous dia 20 al matí, quan 557 persones van començar a caminar al costat del pare pelegrí fins a Santa Coloma de Farners, i va finalitzar l'endemà a la posta de sol, amb l'arribada de la comitiva a l'església de Sant Vicenç de Tossa de Mar i la culminació del Vot del Poble. Com és habitual, el camí de tornada va comptar amb una participació inferior al d'anada, que no obstant això va superar les 300 persones. 

El pare pelegrí d'enguany ha estat Andreu Puig Tibbs, de 55 anys. Com mana la tradició, la seva identitat es va mantenir en secret fins al darrer moment. Van participat també en la rebuda al pelegrí l'expresident de la Generalitat Quim Torra; l'alcalde de Tossa de Mar, Ramon Gascons; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i el rector, Josep Casellas, entre altres autoritats.