Notícies

El president Miquel Noguer en la presentació de la Guia visual de la catedral de Girona 

Foto : Fotògraf: M. Artalejo

El president Miquel Noguer va participar en la presentació de la Guia visual de la catedral de Girona aquest dimecres al vespre. La Casa de Cultura de la Diputació de Girona va acollir la presentació del volum, editat per Edicions MMV, una obra divulgativa i gràfica de Ramon Bosch, Pere Codina i Antoni Manyé pensada perquè el gran públic la pugui consultar des de casa o des de la mateixa seu.

Aquesta Guia visual de la catedral de Girona descriu amb textos detallats, esquemes i fotografies comentades aquesta joia arquitectònica que és la catedral de Santa Maria. Un llibre que es convertirà en un element clau per explicar el que representa aquest magne monument.

El llibre està estructurat en tres àmbits: l'exterior de la catedral, l'interior i el Museu Tresor, annex a l'edifici de la seu. Cadascun d'aquests capítols està dividit en diversos apartats que descriuen les diferents obres que conté la catedral. En total, el volum té 160 pàgines dissenyades amb gran profusió d'imatges i esquemes molt detallats. La portada és obra del pintor Quim Corominas i el disseny i la maquetació van a càrrec d'Imma Bussalleu.

La publicació permet, d'una manera pràctica, conèixer no només els elements romànics, gòtics i barrocs de l'edifici, sinó també el claustre, els sepulcres, les escultures, les campanes, els vitralls, les capelles interiors, el baldaquí i les veritables riqueses del seu Tresor: des del Tapís de la Creació fins al Beatus de Girona o les arquetes, les lliteres i la creu. Sense oblidar elements exteriors com la gàrgola de la bruixa o la del falcó de pedra, que rememora una extraordinària llegenda del nostre país.

El president Noguer va destacar: «Aquesta guia de la catedral de Girona ens permet posar a l'abast de la gent les joies de la catedral, de l'exterior arquitectònic, les que guarda a l'interior i també el Tresor de la Catedral».

«Cal agrair, per tant, als autors, Ramon Bosch, Toni Manyé i Pere Codina, aquest esforç per posar a l'abast de tothom aquesta veritable joia que tenim entre nosaltres i que per a massa gent encara és molt desconeguda. Un agraïment que cal fer extensiu als historiadors i coneixedors que han revisat l'obra, així com als autors de les fotografies i també a Quim Corominas, l'artista que ha fet aquesta magnífica coberta», va remarcar Noguer.