Notícies

La Diputació de Girona homenatja Jana Montes pel títol de campiona del món de pàdel

Foto : La Diputació de Girona homenatja Jana Montes pel títol de campiona del món de pàdel

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha rebut aquest dimarts, a la seu de la corporació, Jana Montes, que el passat mes de novembre va proclamar-se campiona del món de pàdel. L'esportista gironina, que aquest dijous farà setze anys, va assolir la fita com a integrant de la selecció estatal en els FIP Juniors World Padel Championships, que van tenir lloc a Asunción (Paraguai). 

A l'acte, també hi han assistit la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas; el diputat d'Esports, Jordi Masquef; una de les entrenadores de Jana Montes, Ariadna Berdala -l'altre entrenador és el seu pare, Carlos Montes-, i el promotor esportiu Jordi Utiel. El president, Miquel Noguer, li ha fet entrega d'una placa commemorativa i un ram de flors.

«És una manera de començar l'any molt bona. Ens fa molta il·lusió rebre una esportista de setze anys, d'edat cadet, que ja ho ha guanyat tot. Al darrere de qualsevol esportista d'elit que guanya grans campionats, hi ha molt d'esforç i perseverança perquè combinar els estudis, els entrenaments i la competició no és gens fàcil. I aquest és el cas», ha subratllat el president, Miquel Noguer. 

«A la Diputació de Girona sempre procurem rebre els esportistes de la demarcació que guanyen molts campionats per donar-los les gràcies en nom dels gironins i gironines. Desitgem a la Jana molts èxits, però sobretot que no deixi els estudis i la seva formació perquè aquest també serà el seu futur», ha conclòs. 

Filla d'una família amb tradició en el pàdel, Jana Montes, que competeix per X3 Girona Pàdel, va convertir-se el 2021 en la jugadora més jove a debutar al World Padel Tour, participant a l'Albacete Challenger. Durant el 2022, i després de superar una lesió als turmells, ja va guanyar el Campionat d'Espanya infantil. 

El 2023 va ser l'any de la seva eclosió en què, a banda del títol mundial, també va guanyar, entre d'altres, els campionats d'Espanya i de Catalunya cadet, així com el Campionat d'Espanya per autonomies, representant la selecció catalana. 

Jana Montes ha agraït el reconeixement de la Diputació de Girona: «Tot esforç i sacrifici tenen la seva recompensa i realment hi ha alguns objectius assolits que ja tenia durant el 2023, però d'altres no me'ls esperava. He aconseguit durant el primer any de cadet allò a què, en teoria, havia d'aspirar durant el meu segon any [de cadet]».

De cara a aquest 2024, l'esportista gironina es marca els objectius següents: «En categoria absoluta, no tinc pressió i intentaré anar entrant de mica en mica en els torneigs. Però en cadets, sí. Tinc l'obligació de defensar el meu lloc».