Notícies

La Diputació de Girona s'implica un any més en La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut sexual i reproductiva

Foto : La Diputació de Girona s'implica un any més en La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut sexual i reproductiva</p

La 32a edició de La Marató de TV3 va tenir lloc aquest diumenge amb el propòsit de donar llum als problemes de salut sexual i reproductiva. Era la primera vegada que l'esdeveniment es dedicava a aquesta temàtica, que encara sovint està envoltada de tabús i estigmes que en dificulten la visibilització i normalització. 

Les malalties associades amb la sexualitat i la reproducció tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i moment concrets) de tres milions de persones a Catalunya, i una incidència que s'estima en 210.000 casos nous cada any. Per aquest motiu, la sensibilització sobre la seva prevenció és cabdal. 

Un any més, la Diputació de Girona va col·laborar en l'esdeveniment des de diferents vessants. El president, Miquel Noguer; la vicepresidenta tercera i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, i la diputada Maite Tixis van ser algunes de les persones voluntàries que van atendre les trucades al Palau de Congressos de Girona per rebre'n donatius. 

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. La primera edició va tenir lloc el 1992 i des d'aleshores ha esdevingut molt més que un mitjà de recaptació.

 

Concerts de Nadal a l'Auditori

El Concert de Nadal de l'Escola de Música i del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona també va tornar a coincidir amb La Marató. Si bé l'entrada era gratuïta, l'Associació de Famílies d'Alumnes del Conservatori va recollir donatius per a l'esdeveniment.

La sala Xavier Montsalvatge de l'Auditori Palau de Congressos de Girona va acollir tres concerts a càrrec d'alumnes de l'Escola de Música i del Conservatori. Al matí, hi van intervenir, per una part, el Cor de Cambra, el Cor Jove, el Cor Allegro, el Cor Vivace i els grups de cant coral; i per l'altra, l'Orquestra de Guitarres, el Grup de Percussió, l'orquestra de corda de nivell elemental, la banda infantil i la Big Band. A aquests concerts, hi van assistir els vicepresidents M. Àngels Planas i Jordi Camps. 

A la tarda, hi van actuar l'orquestra i banda juvenils, el Cor Albéniz i l'orquestra i la banda de grau professional. 

Fa uns dies, els treballadors de la Diputació de Girona van organitzar un esmorzar solidari al claustre. 

Durant els últims dies, i especialment durant aquest cap de setmana, s'han programat múltiples activitats per recaptar diners per aquesta causa.