Notícies

El president, Miquel Noguer, visita la Fira de l'Avet d'Espinelves i es reuneix amb l'alcalde, Antoni Tanyà 

Foto : El president, Miquel Noguer, visita la Fira de l'Avet d'Espinelves i es reuneix amb l'alcalde, Antoni Tanyà 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha fet una visita institucional al municipi d'Espinelves, en el marc de les visites al territori per conèixer de primera mà les necessitats dels municipis de la demarcació de Girona.

El president ha estat rebut a l'Ajuntament d'Espinelves per l'alcalde, Antoni Tanyà, amb qui, després de signar el llibre d'honor, ha fet un recorregut per la Fira de l'Avet, que enguany ha arribat la quaranta-dosena edició.

La Diputació de Girona col·labora cada any per tal que l'Ajuntament d'Espinelves pugui organitzar la Fira de l'Avet.

 

Fira de l'Avet

Del 2 al 10 de desembre, torna a Espinelves (Osona) una de les festes de Nadal més emblemàtiques i singulars de Catalunya, la Fira de l'Avet. Enguany la fira, que fa quaranta-dos anys que es fa, té cent parades (deu més que l'any passat), que obriran de 10 a 19.30 hores els dissabtes i festius, i de 10 a 17 hores la resta de dies.

Les riuades de visitants feien difícil transitar pels carrers més cèntrics d'Espinelves, que fins diumenge acolliran un centenar de parades bàsicament d'artesania, alimentació i del producte estrella de la fira: els avets. El municipi espera rebre entre 90.000 i 100.000 persones, i els productors confien que es mantindran les vendes dels últims anys, xifrades en uns 3.000 avets, que, d'acord amb la mida, costen entre 20 i 60 euros.

Des que s'hi va organitzar la primera Fira de l'Avet, la base de l'economia d'aquest municipi han estat l'explotació i el conreu d'arbres nadalencs. La tradició dels avets a Espinelves va néixer al final del segle XIX, a la masia Masjoan, on Marià Masferrer, un botànic de vàlua reconeguda, va començar a plantar coníferes d'altres indrets a la zona i a observar com s'hi aclimataven. En aquest sector de les Guilleries es conrea cada any la major part de la producció d'avets que es compren per Nadal a Catalunya, i també en altres mercats de l'Estat espanyol i d'Europa.