Notícies

Castelló celebra 125 anys obrint l'únic obrador de xuixos del món al polígon industrial La Farga de Banyoles

Foto : Castelló celebra 125 anys obrint l'únic obrador de xuixos del món al polígon industrial La Farga de Banyoles

L'alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va intervenir en la inauguració de les noves instal·lacions, amb una superfície de 500 m2

L'empresa gironina El Xuixo de Can Castelló, fabricant de xuixos artesanals, acaba d'obrir unes noves instal·lacions al polígon industrial La Farga de Banyoles. Es tracta d'un nou obrador de pastisseria de 500 m2 de superfície que multiplica per cinc l'espai de l'anterior local, que estava situat al barri de l'Eixample Sud de Girona i s'havia posat en marxa durant el 2018.

L'alcalde de Banyoles i president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va participar en la inauguració del nou equipament. Els propietaris, Julià Castelló i Pilar Campos, van destacar que es tracta de «l'únic obrador del món que només elabora aquest producte», i que ho fa de forma artesana a partir d'ingredients de proximitat com ara farina i pomes de Girona, llet fresca del Baix Empordà i ous del Pla de l'Estany.

El nou espai neix de la necessitat d'El Xuixo de Can Castelló de disposar d'unes instal·lacions més grans que les anteriors per donar resposta a la demanda creixent dels darrers anys. L'obrador també prepararà xuixos de cinquena gamma, totalment acabats i congelats, tenint en compte que és un aliment de consum immediat, que per conservar la millor qualitat té un límit de tres dies. 

L'acte també va servir per anunciar l'obertura de la primera botiga pròpia de l'empresa gironina. Estarà situada en un local de 80m2 situat al carrer de l'Argenteria, al Barri Vell de Girona, i la previsió és que s'inauguri al febrer del 2024.

L'empresa gironina, que va néixer al segle XIX, elabora el que és conegut com «l'autèntic xuixo de Girona» a partir d'una recepta centenària que ha anat passant de pares a fills. Castelló i El Xuixo de Can Castelló són dues una marques registrades que identifiquen aquest producte de manera exclusiva. El seu fundador va ser Julià Castelló i Moré, besavi de l'actual propietari.