Notícies

Inaugurat el nou edifici de l'escola El Gegant del Rec de Salt, que posa fi a dinou anys en barracons

Foto : Inaugurat el nou edifici de l'escola El Gegant del Rec de Salt, que posa fi a dinou anys en barracons

La diputada d'Educació i Joventut, Mònica Alcalà, ha participat en l'acte i ha visitat les noves instal·lacions, llargament reivindicades per l'equip directiu i les famílies

Jornada de celebració avui a l'escola El Gegant del Rec de Salt. La comunitat educativa del centre, amb l'equip directiu i l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) al capdavant, ha preparat una programació lúdica i festiva per inaugurar el nou centre, que està en funcionament des d'aquest curs 2023/2024. 

La construcció d'aquestes noves instal·lacions, situades al passatge de Joan Güell i Olivé, molt a prop del CAP de Salt, culminen un procés de dinou anys en què els alumnes de primària de l'escola han estat en barracons. L'equipament consta de dotze aules d'educació primària, repartides en dues plantes, en què estudiaran un total de 376 alumnes. També disposa d'una biblioteca, una aula d'informàtica, un gimnàs i una sala per al professorat. 

La diputada d'Educació i Joventut, Mònica Alcalà, ha participat en l'acte, juntament amb el regidor d'Educació de Salt, Adrià Martín; la directora actual, Carme Gutiérrez; la primera directora, Pili Alonso, a més d'alumnes de l'escola i famílies. 

En la seva intervenció, la diputada Mònica Alcalà ha subratllat el «salt qualitatiu» que aquest nou edifici comportarà per a l'escola: «Entre totes les administracions, hem de procurar que l'educació pública sigui amb la màxima qualitat i comoditat per poder formar ciutadans preparats, crítics i compromesos». 

Els assistents a l'acte han fet una visita a les instal·lacions, que, en la seva construcció, també han tingut en compte la sostenibilitat i l'eficiència energètica, tan necessària actualment com a conseqüència del canvi climàtic. L'acte s'ha tancat amb actuacions culturals i musicals.