Notícies

Inauguració de la 61a Fira de Mostres de Girona, que torna a comptar amb l'Espai Tast del segell Girona Excel·lent

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha intervingut en l'acte d'obertura de la fira multisectorial de referència a la demarcació

En el marc de les Fires de Sant Narcís de Girona, la 61a edició de la Fira de Mostres ha obert aquest dissabte al matí les portes al Palau de Fires amb un acte institucional que ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. Fins a l'1 de novembre, empreses i firmes comercials exposaran els seus productes i les seves novetats en l'esdeveniment de referència del sector econòmic a les comarques gironines.

Enguany es consolida el creixement de l'any passat, amb 295 estands -disset més que en l'edició de 2022- i superant els 8.000 metres quadrats. La majoria d'expositors són de les comarques gironines (68,1 %), però també n'hi ha d'altres punts de Catalunya i d'arreu de l'Estat espanyol. 

Si bé encara s'està per sota de les xifres del 2019 (un 30 % menys), el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha volgut posar-les molt en valor perquè el sector de les fires ha patit especialment els efectes de la covid-19: «La tendència és clarament a l'alça, en consonància també amb la recuperació de l'activitat econòmica a les comarques gironines després de la pandèmia». 

«La Fira de Mostres és un gran actiu de la ciutat de Girona i del conjunt de la demarcació i funciona perquè hi som tots: és l'aparador de casa nostra», ha conclòs el president, Miquel Noguer, que ha incidit en la «fortalesa, versatilitat i capacitat de resiliència» dels empresaris del territori per sobreposar-se sempre a les dificultats. 

A l'acte, també hi han intervingut la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i el president de la Cambra de Comerç de Girona i president de Fira de Girona, Jaume Fàbrega. També hi ha assistit la diputada de Girona Excel·lent, Vanessa Peiró, i el diputat Joan Martín, a més de representants del món polític, social i empresarial gironí. 

 

L'Espai Tast de Girona Excel·lent i activitats de Dipsalut

Després dels parlaments, la comitiva ha fet un recorregut pel Palau de Fires i ha visitat els diferents expositors. Com és habitual, la Diputació de Girona patrocina i gestiona l'Espai Tast, situat a la primera planta, a través del seu segell de qualitat agroalimentària, Girona Excel·lent. Durant cinc dies, s'hi han programat vint-i-sis activitats, majoritàriament tastos i maridatges de productes de proximitat del distintiu. 

En aquesta edició, s'ampliarà l'espai de venda de productes amb fins a sis empreses: Anela, Can Bech, Pastisseria Armela, Embotits Costabona, Quevall i Nous Can Llavanera. 

Per la seva part, Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, farà tallers gratuïts per aprendre a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics (DEA), que estan instal·lats a l'exterior de molts equipaments públics del territori. S'han previst sis tallers de 45 minuts cadascun el proper dimecres, 1 de novembre, últim dia de la Fira de Mostres d'enguany. 

El Palau de Fires estarà obert durant aquests cinc dies de les 10 a les 20 hores.