Notícies

Lliurament de les Mosques de la Informació 2023 amb la presència de la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas

Foto : Fotos: Toni Vilches

El guardó d'enguany, una columna de text amb una base de metall i resina sintètica, és obra del responsable de disseny de la Diputació de Girona, Xavi Roqueta

De manera ininterrompuda des de 1988, la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes organitza anualment els Premis Mosques de la Informació. Enguany, el lliurament dels guardons va tornar a tenir lloc a l'Auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona, aquest dijous al vespre.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, va assistir a l'acte, que també va comptar amb la presència de la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Jordi Grau, i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Xevi Xirgo, entre altres autoritats. 

La Mosca Grossa, el premi que reconeix els professionals que faciliten més la tasca informativa dels periodistes, va recaure en la responsable de comunicació d'Alter Sinergies, Alda Rodríguez, i el seu equip. Per la seva part, el cap de premsa de Guanyem Girona, Martí Nadal, es va emportar la Mosca Borda «per fer més feixuga la tasca del sector». Aquests guardons es van decidir per votació popular. 

La resta de guardons, acordats per la Junta de Girona del Col·legi de Periodistes, ja eren coneguts des de feia alguns dies. En aquesta 35a edició, es van concedir dues Mosques de Sant Narcís. Una va ser per a Jaume Subirós, ànima de l'emblemàtic Motel Empordà; i l'altra, per al cineasta gironí Edmon Roch, en reconeixement de la seva trajectòria. La Mosca del Col·legi va recaure en Joan Carles Codolà, director de la revista de Cassà de la Selva Llumiguia.

Els guardons entregats enguany han estat obra del responsable de disseny de la Diputació de Girona, Xavi Roqueta. La peça, de tècnica mixta amb predomini del metall i la resina sintètica, presenta en relleu unes galerades de text en mirall que aporten informació sobre les Mosques. Segons el mateix autor, es tracta d'una «columna de text» en la qual també és present l'insecte que dona nom als guardons.