Notícies

L'Aeroport de Girona - Costa Brava tindrà dos avions de base de Ryanair durant els mesos d'hivern

Foto : Fotos: M. Artalejo

En una trobada institucional a la Diputació de Girona, la companyia ha avançat que la seva activitat a la terminal s'incrementarà en un 70 % en relació amb el 2022

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha reunit aquest matí a la seu de la corporació amb la country manager de la companyia a l'Estat espanyol, Portugal, França i el Marroc, Elena Cabrera, per tractar la situació actual i futura a l'Aeroport de Girona - Costa Brava. 

A la trobada, també hi eren la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, així com diferents representants dels agents socials i econòmics de la demarcació i els membres de la Taula Gironina de Turisme. 

La representant de Ryanair hi ha exposat els plans de la companyia aèria de cara als mesos d'hivern per a la terminal de Vilobí d'Onyar, que més tard ha traslladat als mitjans de comunicació. Hi tindrà dos avions de base entre el novembre i finals de primavera que faran quaranta-dues freqüències setmanals en nou destinacions arreu d'Europa. Això suposa un 70 % més d'activitat que l'any passat. 

El president, Miquel Noguer, ha posat en valor aquest creixement de Ryanair aquest hivern: «Hem d'anar pas a pas i fer créixer l'aeroport de manera sostinguda. Sempre hem destacat la seva importància estratègica per a la demarcació, no tan sols en l'àmbit receptiu de turistes, sinó per ajudar les empreses gironines a seguir amb el procés d'internacionalització i també els estudiants que fan Erasmus per Europa». 

Per la seva part, Elena Cabrera ha destacat el «potencial» de l'Aeroport de Girona - Costa Brava per continuar-hi lligats en el futur, i ha recordat que, des que hi va arribar a finals del 2002, han donat servei a 47 milions de passatgers en aquesta terminal. 

Durant l'any passat, van passar per l'Aeroport de Girona - Costa Brava un total de 1.313.923 passatgers. Aquest any, només en el període entre gener i setembre, ja s'ha superat aquesta xifra (1.332.007 passatgers). El president, Miquel Noguer, calcula que es pot arribar «als 1,5 o 1,6 milions de passatgers a finals d'any».