Notícies

Brunyola i Sant Martí Sapresa acull aquest cap de setmana la 29a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha intervingut en la inauguració de l'esdeveniment, que permet degustar tota mena de productes relacionats amb l'avellana i inclou activitats per a tots els públics

La 29a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva va engegar motors aquest divendres a la tarda a Brunyola i Sant Martí Sapresa. Ho va fer amb una inauguració institucional a la sala Ricard Teixidor de l'Ajuntament, que va comptar amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

En l'acte, també hi van intervenir l'alcalde de Brunyola i Sant Martí Sapresa, Roger Puigdevall; el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; la directora dels Serveis Territorials d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya a Girona, Maria Josep Porta, i el productor d'avellana de la marca Nuasets Pere Arbonès. També hi van assistir alcaldes de la comarca, entre els quals hi havia l'alcalde de Vidreres i vicepresident quart de la Diputació, Jordi Camps.

Amb el pas dels anys, l'esdeveniment s'ha convertit en una referència no només a la Selva, sinó arreu del territori català. Cada any, són molts els visitants que s'acosten al municipi per degustar tota mena de productes relacionats amb l'avellana i gaudir d'un programa molt complet d'activitats, que inclou exposicions, concerts i espectacles per a tots els públics.

En l'actualitat, l'avellana de la Selva és un producte molt valorat. En aquest sentit, la meitat dels avellaners de la demarcació es concentren a Brunyola i Sant Martí Sapresa, on es recullen 470 tones anuals d'avellanes. 

Un any més, la Diputació de Girona col·labora amb la Fira de l'Avellana de la Selva. En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, va posar en valor la feina organitzativa de tants anys: «Si aquesta fira ha arribat fins aquí és precisament pel compromís i l'esforç de tots vosaltres, la gent i les entitats de Brunyola i Sant Martí Sapresa. La vostra dedicació altruista, any rere any, ha permès fer créixer i consolidar l'esdeveniment com un punt de referència ineludible a les comarques gironines». 

L'acte institucional es va tancar amb una degustació de productes amb avellana, que compta amb el suport dels restaurants i establiments locals. Les activitats acabaran el diumenge, 8 d'octubre, amb una cantada d'havaneres a la plaça de Brunyola.