Notícies

La Nit del Gourmet Català reuneix els professionals del sector agroalimentari al Mas Marroch de Vilablareix

Foto : La Nit del Gourmet Català reuneix els professionals del sector agroalimentari al Mas Marroch de Vilablareix

L'alcaldessa i diputada de la Diputació de Girona Maite Tixis dona la benvinguda a l'esdeveniment, que compta amb espais expositius d'empreses d'arreu de Catalunya, entre les quals n'hi ha del segell Girona Excel·lent

Dos anys després, el Mas Marroch de Vilablareix va tornar a acollir aquest dimecres al vespre la Nit del Gourmet Català, el punt de trobada anual d'empreses i productors del sector agroalimentari d'arreu de Catalunya. Organitzat pel clúster Catalonia Food Retail, l'acte va comptar amb l'alcaldessa de Vilablareix i diputada de la Diputació de Girona, Maite Tixis; el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i la directora general de Turisme, Marta Domènech, entre altres autoritats.

Una trentena d'empreses d'arreu de Catalunya, sòcies del clúster, van oferir els seus productes i les seves principals novetats en diferents espais expositius repartits pel recinte. Tres d'aquestes empreses formen part del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona: Can Bech, Anela Fruits i Galetes Trias. 

En el seu torn de paraula, Maite Tixis va voler destacar el pes de la gastronomia gironina en l'àmbit mundial: «Podem dir amb orgull que els productes de tota la vida, de proximitat i fets amb la cura d'un artesà són els anomenats gurmet. I aquesta matèria primera excepcional, unida al talent dels cuiners per fusionar sabors, permet fer una cuina de primer nivell».

Precisament, l'alcaldessa i diputada va posar en valor el fet que la Diputació de Girona, des de fa una dècada, hagi fet una aposta «tan ferma» pel producte propi, elaborat cent per cent a la nostra demarcació, per mitjà del distintiu Girona Excel·lent. 

En la part final de l'acte, es van entregar els diferents guardons d'aquesta vuitena edició de la Nit del Gourmet Català. El més important, el Premi Gourmet Català 2023, va recaure en Àngel Velasco, que va comprar l'empresa Torrons Vicens fa 23 anys i l'ha convertida en un referent del sector. 

El clúster Catalonia Food Retail, hereu del Catalonia Gourmet, creat l'any 2010, és l'associació estratègica on elaboradors d'aliments, fabricants d'ingredients i d'equips alimentaris, centres de recerca i coneixement i altres entitats relacionades amb el sector alimentari treballen conjuntament per promoure col·laboracions a fi d'augmentar la promoció i la competitivitat del sector agroalimentari català.