Notícies

Miquel Noguer assisteix a l'assemblea de l'Associació Catalana de Municipis, que escull Meritxell Budó com a nova presidenta

Foto : Fotos: M. Millan

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha elegit Meritxell Budó com a nova presidenta per a aquest mandat, fins al 2027. La seva elecció ha tingut lloc aquest matí a Lloret de Mar, en el marc de la 26a assemblea de l'ens. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a l'acte.

L'actual alcaldessa de la Garriga, que relleva en el càrrec l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha aconseguit el 95,48 % dels vots (148 de 155). Els set restants han estat en blanc. Així, es converteix en la tretzena persona _i segona dona després de Pilar Blasco (1999-2001)_ que assumeix la presidència de l'ACM en els quaranta-dos anys d'història d'aquesta entitat.

L'ACM és, juntament amb la Federació de Municipis de Catalunya, la principal entitat municipalista del país, i té com a principals funcions assessorar els ens locals catalans i donar-los suport. En formen part un total de 1.027 ens, entre els quals les quatre diputacions catalanes, consells comarcals i ajuntaments d'arreu del país.