Notícies

La Diputació de Girona aprova el cartipàs per al mandat 2023-2027, que manté quatre grans àrees

Foto : Fotos: M. Millan

Junts per Catalunya (deu diputats) i ERC (vuit diputats) han apostat per la continuïtat i han reeditat el govern de coalició de la legislatura anterior

Els quatre vicepresidents de la corporació són Pau Presas, Maria Àngels Planas, Maria Puig i Jordi Camps 

El ple extraordinari de la Diputació de Girona, que ha tingut lloc aquest migdia al saló de sessions de la corporació, ha donat llum verda al cartipàs per al mandat 2023-2027, proposat per l'equip de govern, que està integrat per Junts per Catalunya i ERC, amb 18 dels 27 diputats de la corporació. 

El nou cartipàs manté una línia continuista en relació amb la legislatura anterior, en què també van governar les dues formacions polítiques. Amb el president, Miquel Noguer (Junts per Catalunya), al capdavant, l'organigrama es vertebra a partir de quatre grans àrees d'actuació, cadascuna de les quals està encapçalada per un vicepresident o vicepresidenta. 

Els vicepresidents per a aquest mandat són els següents:

 • Pau Presas (ERC), vicepresident primer i president de la Comissió Informativa d'Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local, que inclou: Secretaria General; Serveis Jurídics; Servei d'Arxius i Gestió de Documents; Compra Pública; Direcció Corporativa d'Organització i Recursos Humans; Promoció i Desenvolupament Econòmic Local; Intervenció; Tresoreria, Patrimoni i Expropiacions; Assistència i Cooperació als Municipis; Servei d'Arquitectura; Servei d'Enginyeria - Protecció Civil; Participació Ciutadana i Govern Obert i XALOC.
 • Maria Àngels Planas (Junts per Catalunya), vicepresidenta segona i presidenta de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, que inclou Medi Ambient; Xarxa Viària, Servei de Programes Europeus i Semega (Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada). 
 • Maria Puig (ERC), vicepresidenta tercera i presidenta de la Comissió Informativa d'Acció Social, Salut Pública, Habitatge, Joventut i Educació. Inclou: Acció Social; Polítiques d'Igualtat; Dipsalut; SUMAR; Habitatge; Joventut i Educació.
 • Jordi Camps (Junts per Catalunya), vicepresident quart i president de la Comissió Informativa de Cultura, Noves Tecnologies i Esports, que està integrada per Cooperació Cultural; Biblioteques; INSPAI, Centre de la Imatge; Monuments; Comunicació Cultural; Noves Tecnologies; Servei d'Esports; Conservatori de Música Isaac Albéniz i Casa de Cultura. 

El vicepresident primer, Pau Presas, serà el president accidental en cas d'absència, malaltia, impossibilitat o vacant del president i, en substitució seva, ho seran els vicepresidents successius. La nova portaveu del govern serà la vicepresidenta segona, Maria Àngels Planas. El portaveu adjunt serà el diputat Joan Plana (ERC). 

La sessió d'aquest matí també ha donat el vistiplau a la composició de la Junta de Govern. A més del president, la integren Pau Presas, Jordi Camps, Maria Puig, Maria Àngels Planas, Nil Papiol, Josep Maria Bagot, Jordi Masquef, Míriam Lanero i Alfons Casamajó. 

 

Les delegacions específiques

El ple extraordinari també ha donat compte de les delegacions específiques des de Presidència per als propers quatre anys. Aniran a càrrec de catorze diputats de l'equip de govern:

 • Pau Presas (ERC): Promoció i Desenvolupament Econòmic Local
 • Vanessa Peiró (Junts per Catalunya): Girona Excel·lent i Mercats
 • Alfons Casamajó (Junts per Catalunya): Xarxa Viària
 • Jordi Masquef (Junts per Catalunya): Servei d'Esports
 • Natàlia Figueras (Junts per Catalunya): Recursos Humans i Habitatge
 • Miquel Reverter (ERC): Assistència als Micropobles i Arxiu
 • Maria Àngels Planas (Junts per Catalunya): Hisenda i Serveis Econòmics
 • Joan Plana (ERC): Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública
 • Míriam Lanero (Junts per Catalunya): Programes Europeus
 • Maite Tixis (ERC): Acció Social i Igualtat
 • Mònica Alcalà (ERC): Educació i Joventut
 • Jordi Camps (Junts per Catalunya): Cultura
 • Josep Maria Bagot (ERC): Medi Ambient
 • Nil Papiol (ERC): ODS i Patrimoni Natural

També s'han aprovat les delegacions d'organismes autònoms de la Diputació de Girona. En virtut d'aquest acord, Immaculada Muñoz (Junts per Catalunya) presidirà a partir d'ara XALOC, Maria Puig (ERC) es mantindrà com a presidenta de Dipsalut i Jordi Camps serà el nou president del Conservatori de Música Isaac Albéniz. 

Pel que fa als altres ens dependents del grup institucional, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, continuarà en aquest mandat com a president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Jordi Masquef en serà el vicepresident primer i Joan Plana, el vicepresident segon. Per la seva part, el Consorci de les Vies Verdes estarà presidit, a partir d'ara, per Joaquim Roca (Junts per Catalunya), i Semega (Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada) per Vanessa Peiró.