Notícies

Visita institucional del president, en funcions, Miquel Noguer, a les instal·lacions de l'IDIBGI, a Salt

Foto : Visita institucional del president, en funcions, Miquel Noguer, a les instal·lacions de l'IDIBGI, a Salt

El president, en funcions, de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat aquest dijous al matí la seu de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI). Ha fet un recorregut per les diverses instal·lacions científiques i els laboratoris del centre, acompanyat de la directora, Marga Nadal, i la gerent, Anna Ribas, i ha conegut els estudis que s'hi estan desenvolupant. 

L'IDIBGI és un centre CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) dedicat a la recerca translacional, clínica i epidemiològica orientada a millorar la salut i la cura de les persones. L'Institut engloba més de 450 investigadors, organitzats en 22 grups de recerca i amb més de 100 projectes actius.

Les seves instal·lacions al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt acullen una part dels laboratoris i personal investigador, constituïts en equips multidisciplinaris enfocats a la recerca aplicada per trobar sinergies i solucions als reptes de la salut. 

Des de l'any 2008 el centre té caràcter públic, amb l'entrada de la Generalitat en els òrgans de govern. El Patronat de l'IDIGBI està format pels departaments de Salut i de Recerca i Universitats, l'Institut Català de la Salut (ICS), l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i la Universitat de Girona (UdG).