Notícies

La Diputació, la Generalitat i la Cambra de Comerç signen un conveni de col·laboració per impulsar l'Aeroport de Girona

Foto : Fotos: M. Millan

El conveni estarà dotat amb 1.605.000 euros anuals i vetllarà pels interessos territorials i la incorporació de més aerolínies

La Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Girona van escenificar ahir dimarts la signatura del conveni de col·laboració per impulsar la promoció de l'Aeroport de Girona-Costa Brava, en el marc de l'assemblea general de l'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi). 

La Diputació de Girona aportarà 800.000 euros, la Generalitat de Catalunya n'aportarà 800.000 més -la meitat a través de l'Agència Catalana de Turisme, i l'altra meitat a través d'Aeroports Públics de Catalunya- i la Cambra de Comerç de Girona, 5.000 euros.

Aquest conveni estableix un nou model de governança de l'aeroport, que vetllarà pels interessos territorials, la promoció i l'impacte econòmic de la infraestructura.

El van subscriure la presidenta de l'AGi i delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el president, en funcions, de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer; el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer; el president i conseller delegat d'Aeroports Públics de Catalunya, Daniel Albalate, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega. 

L'acord preveu la constitució d'una taula estratègica de l'Aeroport de Girona, que tindrà per objectiu dissenyar i coordinar polítiques territorials, impulsar estratègies, desenvolupar competències territorials i sumar actius complementaris que incideixin favorablement sobre l'aeroport.

Alguns dels objectius que s'estableixen són els de treballar per l'arribada de l'alta velocitat ferroviària a l'aeroport, aconseguir la diversificació de companyies aèries, promocionar rutes, el monitoratge de la puntualitat de les aerolínies o el seguiment de l'impacte ambiental.

La voluntat dels signants és que en un futur es pugui ampliar aquest acord amb la participació directa d'altres agents del territori que també vulguin ajudar a maximitzar el retorn econòmic i social de l'Aeroport de Girona-Costa Brava, com a infraestructura clau en el desenvolupament de les comarques gironines.

L'assemblea general de l'Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi) s'ha celebrat aquest dimarts a la seu de la Generalitat a Girona. L'AGi engloba la Generalitat (a través de la Delegació del Govern a Girona, el Departament de Territori i l'Agència Catalana de Turisme), la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona.