Notícies

La Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat a Girona celebren conjuntament el Dia d'Europa

Foto : Fotos: M. Millan

L'acte institucional ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda al saló de descans del Teatre Municipal de Girona

La Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat un any més de forma conjunta el Dia d'Europa a la ciutat. A l'acte institucional commemoratiu, que ha tingut lloc aquesta tarda al saló de descans del Teatre Municipal, hi han participat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i la directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda de la Generalitat a Girona, Raquel Robert. 

En aquesta edició, el Dia d'Europa s'ha dedicat a l'educació amb motiu de l'Any Europeu de les Competències 2023. En aquest sentit, la conferència central de l'acte ha estat «L'educació en l'era de la intel·ligència artificial», a càrrec d'Anna Pons, directora del projecte Global Teaching Insights de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

A més, s'ha aprofitat la commemoració de l'efemèride per donar a conèixer el projecte guanyador de la beca Premi d'Europa 2022, impulsada per l'Ajuntament de Girona. El treball que va rebre més punts va ser el de l'alumnat i professorat de l'Institut Ermessenda de Girona, que porta per títol «Europa 360º». Durant l'acte, estudiants del centre han explicat la proposta.

L'objectiu d'aquesta beca és promoure la participació del jovent de la ciutat en els valors, els compromisos i els reptes que sustenten la distinció Premi d'Europa, atorgada per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa a la ciutat de Girona per incentivar el desenvolupament de projectes i iniciatives d'interès social, educatiu i solidari que reforcin els lligams i el sentiment de pertinença europea.

Actualment la convocatòria de la beca d'aquest 2023 està oberta, i els centres educatius d'educació secundària de la ciutat de Girona poden presentar-hi les seves propostes fins al 31 de maig.