Notícies

Reconeixement a Cristóbal Colón, Mariona Serra i l'entitat Valentes i Acompanyades a la primera edició dels Premis Generalitat Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

L'acte de lliurament de premis de la primera edició ha estat un èxit, amb l'assistència de més de dues-centes persones

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, entre les autoritats assistents a l'acte

La Generalitat de Catalunya a Girona ha mostrat el seu reconeixement a Cristóbal Colón Palasí, Mariona Serra Pagès i l'associació Valentes i Acompanyades a la primera edició dels Premis Generalitat Girona, que ha tingut lloc aquest divendres al vespre a l'Auditori Josep Irla. A l'acte hi ha participat el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i el president de la Diputació de Girona, entre altres autoritats.

Cristóbal Colón i Palasí, guardonat amb el Premi Josep Irla i Bosch
La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha lliurat el guardó Josep Irla i Bosch a Cristóbal Colón en reconeixement a la seva trajectòria professional durant més de quaranta anys al capdavant de La Fageda.
Cristóbal Colón va fundar La Fageda l'any 1982, amb una quinzena de persones, la majoria procedents de l'hospital psiquiàtric de Salt. Des de llavors, La Fageda ha esdevingut un projecte social de referència que promou la integració social de persones en situació de vulnerabilitat i que atén més de cinc-centes persones, les quals assoleixen una millor qualitat de vida.

Mariona Serra i Pagès, guardonada amb el Premi Isabel Vila i Pujol
El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha lliurat el guardó Isabel Vila i Pujol a Mariona Serra, fundadora i directora de GoodGut. El Premi Isabel Vila i Pujol distingeix iniciatives empresarials que hagin destacat per fomentar una economia innovadora, verda i amb responsabilitat social, amb un alt grau d'impacte positiu en la qualitat de vida de les persones a les comarques gironines.
GoodGut és una empresa emergent creada l'any 2014 com una empresa derivada (spin-off) de la Universitat de Girona i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta, centrada en el desenvolupament de productes de diagnòstic i tractament de malalties digestives sobre la base de l'estudi de la microbiota intestinal. Actualment, forma part del grup Hipra i ja ha desenvolupat tres productes de diagnòstic que es troben en ús i tres més en fase de desenvolupament.

L'entitat Valentes i Acompanyades, guardonada amb el Premi Aurora Bertrana i Salazar
La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha lliurat a l'associació Valentes i Acompanyades el guardó Aurora Bertrana i Salazar, que reconeix els projectes socials que fomentin l'equitat i la igualtat a la demarcació de Girona.
Valentes i Acompanyades té l'objectiu de combatre els matrimonis forçats a la demarcació de Girona. Des que va néixer, aquesta associació ha acompanyat més de dues-centes dones a les quals volien forçar al matrimoni i ha dut a terme desenes de sessions informatives i formatives per fer visible aquesta realitat a les comarques gironines.

L'acte de lliurament de guardons de la primera edició dels Premis Generalitat Girona ha estat un èxit: hi han assistit més de dues-centes persones. Durant l'acte, ha tingut lloc una de les primeres actuacions del nou projecte musical gironí «e-STRINGS», de la GIOSymphonia.

Els Premis Generalitat Girona van néixer amb la finalitat de reconèixer persones que bé des del seu àmbit professional, o bé des de la seva implicació en el teixit associatiu cívic, cultural o esportiu han destacat pel seu esforç i pels objectius assolits i que han contribuït a millorar les comarques gironines.

Aquesta primera edició dels Premis Generalitat Girona ha comptat amb un jurat format per Maria Bouabdellah, Joaquim Salvi, Mariàngela Vilallonga, Jan Millastre, Clàudia Cedó, Jaume Fàbrega, Lluïsa Ferrer, Joan Tibau, Sandra Masoliver i Albert Bou.