Notícies

El Fòrum Industrial de l'Escola Politècnica Superior de la UdG arriba a la 24a edició amb rècord d'estands

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, participa en l'acte d'obertura de l'esdeveniment, que posa en contacte directe els estudiants i el teixit empresarial gironí

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona és l'escenari aquest dimecres de la 24a edició del Fòrum Industrial. Es tracta d'una iniciativa organitzada per l'Associació d'Estudiants d'Enginyeria amb l'objectiu principal d'enfortir les relacions entre els estudiants i les empreses i facilitar la transferència de talent i d'oportunitats de feina.

Enguany l'esdeveniment ha assolit un nou rècord d'estands, amb setanta-dos, la majoria dels quals són d'empreses de diferents sectors de les comarques gironines. La resta són d'institucions i grups de recerca al voltant de l'enginyeria o l'arquitectura. 

L'acte d'obertura ha tingut lloc al matí amb la presència del rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a Girona, Joan Martí, i la directora de l'Escola Politècnica Superior de la UdG, Maria Àngels Pèlach, entre altres autoritats. 

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha destacat: «Quan un esdeveniment té tants anys de recorregut és perquè és útil i perquè aquest feedback funciona. Les empreses necessiten talent; vosaltres, els estudiants, oportunitats per accedir al món laboral, i la demarcació, totes dues coses».

En aquesta línia, també ha remarcat que l'increment d'estands d'empreses respecte a l'any passat (62 durant el 2022) confirma que «cada vegada hi ha més talent i més projectes empresarials de qualitat a la demarcació». En l'edifici Politècnica 2, està previst que les empreses mostrin productes i tecnologies pròpies en format showroom

Paral·lelament, a la tarda, s'ha programat la presentació del primer estudi de l'Observatorio de la Ingeniería de España, a càrrec de la Fundació Caixa d'Enginyers i amb la presència del diputat de la Diputació de Girona Jordi Xargay. Serà en el marc de la  jornada «El futur de l'enginyeria a les comarques gironines: un element clau per a la competitivitat territorial».