Notícies

El president de la Diputació, Miquel Noguer, present en la trobada de patrons i partners de la Fundació Girona Est

Foto : Fotos: M. Millan

L'entitat, creada el 2019, treballa en els barris més desfavorits de la ciutat i n'impulsa activitats per als joves i infants

El pavelló de Vila-roja ha estat l'escenari aquest dimecres de la segona trobada de patrons i partners de la Fundació Girona Est. Es tracta d'un projecte que un grup d'empresaris va impulsar fa quatre anys amb el propòsit de convertir la zona est de la ciutat _que abraça barris desfavorits com la Font de la Pólvora, Vila-roja, Mas Ramada, Grup Sant Daniel i la Creueta_ en un sector com qualsevol altre. Això es vol aconseguir fomentant-ne el positivisme i donant a conèixer els barris des d'una altra perspectiva.

L'acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el vicealcalde de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i el president del Patronat de la Fundació Girona Est, entre altres personalitats. 

En la seva intervenció, el president Miquel Noguer ha agraït a la Fundació Girona Est la seva empenta, dedicació i esforç, i a tots els col·laboradors el fet de «facilitar que els seus projectes socials, esportius i culturals per als nens i nenes i nois i noies d'aquesta zona de Girona es puguin tirar endavant». 

En aquest sentit, la Diputació de Girona dona suport al programa «Escoles tàndem», que estableix relacions de col·laboració entre centres educatius de la zona _en aquest cas, l'escola infantil Font de la Pólvora, l'escola de primària Vila-roja i l'escola d'infantil i primària Sagrada Família_ i institucions de referència per aplicar processos d'innovació educativa i social en el sector. 

«L'objectiu d'aquests projectes és facilitar la integració dels joves i infants de Girona Est en la societat gironina. És una iniciativa que neix del sector privat, de l'empresariat, però en què hi som tots, també les administracions. I així ho fem tots plegats, sumant esforços per ser més eficients en el resultat», ha destacat el president de la Diputació de Girona.  

Els ambaixadors

L'acte ha comptat també amb dues ponències, l'una, a càrrec de sor Lucía Caram, referent en l'àmbit social, i l'altra, a càrrec de Marc Simon, subdirector general de "la Caixa"; amb una tertúlia amb nens i pares que participen en els diferents projectes de la Fundació Girona Est, i amb la música de Mireia Zamora.  

També s'han presentat els ambaixadors: Míchel Sánchez, entrenador del primer equip del Girona FC; Laia Palau, directora esportiva de l'Uni Girona, i Marc Gasol, president i jugador del Bàsquet Girona. Gasol no ha pogut assistit presencialment en l'acte; en el seu lloc, ha representat el club el directiu Jordi Barretina.