Notícies

Joan Dausà, Víctor Manuel, Ana Mena i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, a la tercera edició del Festival Vallviva

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El «festival dels sentits» s'allarga fins a quatre dies, i se celebrarà del 12 al 15 de juliol a la Vall d'en Bas (la Garrotxa)
Vallviva iniciarà aquest any un projecte de col·laboració amb el Campus Vall d'Hebron 

Aquest vespre s'ha presentat a l'Auditori de Girona la tercera edició del Festival Vallviva de la Vall d'en Bas. En l'acte, hi han participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el director del festival i president de la Fundació Vallviva, Eudald Morera; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la directora de projectes de la Fundació A. Bosch, Cristina Sanz; la presidenta d'Oncolliga Girona, Paqui Badosa; la coordinadora del projecte de Juan Carlos Unzué, Mònica Povedano; la directora de la Fundació Miquel Valls, Esther Sellés; la directora de projectes de la Fundació Nzuri Daima, Almudena Barbero, i el director assistencial de l'Hospital Vall d'Hebron, Antonio Roman, entre altres personalitats.

Joan Dausà, Víctor Manuel, Ana Mena i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya seran els caps de cartell de la tercera edició del Festival Vallviva, el «festival dels sentits», que se celebrarà del 12 al 15 de juliol a la finca Les Brides, a la Vall d'en Bas (la Garrotxa, Girona). 

Després de l'èxit de les dues edicions anteriors, aquest matí s'ha presentat la tercera edició del Festival Vallviva, el «festival dels sentits», que tornarà aquest proper estiu a la Vall d'en Bas amb noves propostes, nous artistes i un nou projecte social. 

El director del festival i president de la Fundació Vallviva, Eudald Morera, ha explicat que «el festival creix, però mantindrà l'essència de les dues primeres edicions, amb les persones al centre i retornant al territori el que el territori ens dona». Eudald Morera ha afegit que «l'objectiu del Vallviva no és massificar el festival, sinó generar valors, donar veu al talent, tant gastronòmic com cultural, i alhora retransmetre-ho des de la vessant del cor, dels sentiments, amb un recordatori per a les persones que no hi poden assistir». 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat en la seva intervenció que «una iniciativa com el Festival Vallviva havia de funcionar. I era necessari que ho fes per a la finalitat amb la qual es va posar en marxa. Aquest festival ja és una cita estiuenca consolidada a la comarca de la Garrotxa, perquè hi fomenta l'activitat cultural i d'oci, i ho fa apostant per un producte de qualitat. És, per tant, un esdeveniment cultural de primer ordre necessari a la comarca». 

Miquel Noguer ha afegit que aquesta tercera edició del Vallviva, en què s'oferiran, en la línia de la programació presentada, uns espectacles eclèctics i de qualitat, «servirà per consolidar un festival proper, amb una gran programació artística i una millor oferta gastronòmica. Un festival dels sentits, punt de trobada a la Garrotxa i exemple de solidaritat i esperit de col·laboració».

Programació musical diversa 
El festival s'iniciarà el dimecres 12 de juliol, i comptarà amb les actuacions de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb els solistes Manu Guix, Beth, Joan Garrido i La Pau. 

Víctor Manuel encapçalarà la segona jornada del Vallviva, el dijous 13 de juliol, amb La vida en canciones (El escenario lo cura todo), que pretén resumir anys de cançons i de carretera, i amb el qual celebra el seu setanta-cinquè aniversari. 
I el divendres 14 i el dissabte 15 de juliol, Joan Dausà, Ana Mena, Ramon Mirabet, Roger Padrós, el cor Geriona, la banda de pop-rock La Guardia, la cantant garrotxina Núria López i el saxofonista Pep Poblet completaran el cartell d'aquesta tercera edició del Vallviva.

Proposta gastronòmica 
A més de música de qualitat en un entorn inigualable, Vallviva també aposta per fomentar experiències vinculades a la gastronomia i els productes del territori, i per oferir l'opció de tastar una oferta culinària de primer nivell de productors i elaboradors de la Garrotxa. 

Les entrades per a les diferents jornades del Festival Vallviva es posaran a la venda el proper divendres 14 d'abril al mateix web del festival (www.vallviva.cat).

Nou projecte social 
Des de la primera edició, la Fundació Vallviva pretén fer d'altaveu de les situacions reals de la vida, de les persones mancades de salut i de les seves famílies i els voluntaris que fan una feina extraordinària per fer de la nostra societat un espai més digne, compromès i amb valors. 

En aquest sentit, la fundació iniciarà aquest any un projecte de col·laboració amb el Campus Vall d'Hebron, centre de referència mundial en l'àmbit de la investigació de la salut i, especialment, del càncer, com ha explicat el patró de la Fundació Vallviva, Joan Boix.