Notícies

Miquel Noguer visita Vilanant, on s'ha rehabilitat l'antiga rectoria per ubicar-hi l'Ajuntament amb el suport de la Diputació 

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha fet aquest dijous al matí una visita institucional al municipi de Vilanant, a l'Alt Empordà. Allà, s'ha reunit amb l'alcaldessa, Anna Palet, que li ha explicat les necessitats actuals del municipi i els seus projectes de present i de futur.

La trobada ha tingut lloc a l'actual Ajuntament, ubicat en un mòdul prefabricat des que l'equip de govern va decidir traslladar-s'hi, juntament amb el dispensari i Correus, i va cedir a l'escola la seu del consistori, en un edifici que llavors s'havia acabat de rehabilitar. Durant la reunió, Miquel Noguer ha signat en el Llibre d'honor del municipi.

Precisament, avui ha estat l'últim dia de l'Ajuntament en aquests barracons. A partir de final de mes, i després del trasllat pertinent, les dependències municipals estaran situades a l'antiga rectoria, un equipament cèntric que s'ha pogut rehabilitar gràcies a les aportacions de les administracions públiques. La Diputació de Girona ha col·laborat en l'execució d'aquest projecte, que ha tingut un cost d'uns 400.000 euros.

El president i l'alcaldessa, juntament amb regidor Miquel Pagès, han visitat aquest equipament, que està previst que tingui múltiples funcions i que també inclourà el dispensari.

Els tres han fet un recorregut pel municipi. Han estat al local social i també en el punt exacte en què es va donar per controlat l'incendi de l'estiu del 2012 a l'Alt Empordà, on des de l'estiu passat s'erigeix una escultura de l'artista francès Philippe Pastor, de la sèrie Els arbres cremats, que es va inaugurar l'estiu passat en l'acte d'homenatge a les persones que van treballar directament i indirecta en l'extinció del foc.