Notícies

El Cap Roig Festival reunirà les principals estrelles internacionals i nacionals del moment en la 23a edició

Foto : El Cap Roig Festival reunirà les principals estrelles internacionals i nacionals del moment en la 23a edició

El president, Miquel Noguer, ha participat aquest matí en la presentació del Cap Roig Festival, que tindrà lloc entre el 14 de juliol i el 19 d'agost

Rod Stewart, Norah Jones, Simply Red, Luz Casal, David Bisbal, Sebastián Yatra, Vanesa Martín, Juan Diego Flórez, Manuel Carrasco, Pablo López, Lola Índigo, Damien Rice, Mika, Pablo Alborán, Ara Malikian, Els Amics de les Arts, Stay Homas, Taburete, Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz i Els Catarres componen el cartell d'enguany. Dàmaris Gelabert i l'espectacle De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó es sumen al calendari d'actuacions, protagonitzant les nits del Cap Roig Mini.

Avui s'ha presentat, a la seu de CaixaBank a Barcelona, la vint-i-tresena edició del Cap Roig Festival, organitzat per Clipper's Live amb l'impuls de CaixaBank. En el transcurs de l'acte, l'organització del festival ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 14 de juliol i fins al 19 d'agost, ompliran amb la seva música l'escenari dels jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant del mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, a la comarca del Baix Empordà (Girona). 

L'acte de presentació ha comptat amb la presència del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, qui ha destacat que «el suport al Cap Roig Festival és una mostra més del compromís de l'entitat amb el territori». En aquest sentit, Gonzàlez ha afegit que «Cap Roig s'ha consolidat com un dels esdeveniments culturals de referència de l'estiu", i ha destacat «l'impacte positiu del festival al Baix Empordà en els àmbits cultural, econòmic i social». 

El president del Grup Clipper's i director del Cap Roig Festival, Juli Guiu, s'ha mostrat molt satisfet pel cartell d'aquest any: «Afrontem cada edició amb el repte de continuar impulsant un model de festival de prestigi, plural i sostenible. Estem molt orgullosos amb l'alta qualitat artística que té el cartell d'enguany, que torna a reunir les principals estrelles del panorama internacional i nacional damunt de l'escenari de Cap Roig. Un any més, continuem potenciant els espectacles familiars a través de Cap Roig Mini i apostant per la nit solidària, aquesta vegada de la mà de Associació POTS». Juli Guiu ha afegit que «enguany tornarem a comptar amb una oferta gastronòmica de primer nivell amb els Hermanos Torres, que oferiran una carta creada i dissenyada especialment en el restaurant del festival, i de Cal Blay Food Lovers en la zona del Village».

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat en la seva intervenció que: «el Cap Roig Festival ocupa una posició preeminent en l'àmplia oferta lúdica i cultural que cada estiu nodreix de música les nits de les nostres poblacions. I ocupa una posició capdavantera per diferents motius. El primer, potser el més important, la qualitat de l'oferta de la seva programació, amb propostes artístiques eclèctiques i variades que sempre han comptat amb l'acollida i la confiança del públic. Un segon motiu és el magnífic entorn on se celebra el festival: els jardins de Cap Roig, un espai natural d'un gust exquisit en un entorn idíl·lic de la Costa Brava. Un espai que li confereix al festival un valor afegit importantíssim i amb el qual la Diputació de Girona té un vincle especial».

El president ha afegit que un altre element que posiciona el Cap Roig Festival com a festival de referència és «la consecució del certificat Biosphere, que suposa el compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible, i amb l'Agenda 2030, amb els quals la Diputació de Girona, en el seu impuls en el món local, està plenament implicada».

A l'acte també hi han participat Joan Vigas, alcalde de Palafrugell i Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras. 

Cap Roig Festival 2023
El compositor britànic Rod Stewart serà l'encarregat d'inaugurar el festival el 14 de juliol, mentre que la clausura anirà a càrrec del cantant David Bisbal, el 19 d'agost. El cartell reafirma l'esperit eclèctic del festival, per la gran varietat de gèneres musicals que proposa, a través d'artistes internacionals i nacionals de primer nivell, amb noms tan destacats com Norah Jones, Simply Red, Luz Casal, Manuel Carrasco, Vanesa Martín, Sebastián Yatra, Juan Diego Flórez, Ara Malikian, Stay Homas, Els Amics de les Arts, Damien Rice, Pablo López, Lola Índigo, Mika, Pablo Alborán, Taburete, Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz o Els Catarres.

La programació infantil del Cap Roig Mini presentarà els espectacles de Dàmaris Gelabert i De Simba a Kiara, el tribut a El rei Lleó, dirigits a tots els públics. El concert solidari d'enguany se celebrarà el 17 d'agost i anirà a càrrec de Vanesa Martín. La recaptació es destinarà a equipar la sala d'estimulació sensorial de l'Associació POTS, entitat que acosta l'activitat física i l'oci a col·lectius en perill d'exclusió social. 

Programació Cap Roig Festival 2023 
14 de juliol - Rod Stewart 
15 de juliol - Ara Malikian 
16 de juliol - Sebastián Yatra 
21 de juliol - Norah Jones 22 de juliol - Els Amics de les Arts 
28 de juliol - Damien Rice 
29 de juliol - Pablo López 
30 de juliol - Mika 
31 de juliol - Pablo Alborán 
01 d'agost - Stay Homas 
02 d'agost - Simply Red 
04 d'agost - Taburete 
05 d'agost - Joan Dausà 
06 d'agost - Sílvia Pérez Cruz 
07 d'agost - Lola Índigo 
09 d'agost - Els Catarres 
11 d'agost - Dàmaris Gelabert 
12 d'agost - Luz Casal 
14 d'agost- Manuel Carrasco 
15 d'agost - De Simba a Kiara, el tribut al Rei Lleó 
17 d'agost - Vanesa Martín 
18 d'agost - Juan Diego Flórez 
19 d'agost - David Bisbal 

Més informació: web oficial del Festival: www.caproigfestival.com