Notícies

El Rally Motul Costa Brava bat el rècord de participació en la seva 71a edició

Foto : Fotografia: Ajuntament de Girona i Rally 

Més de 200 inscrits en la cursa, que té l'epicentre a Girona i que s'amplia a tres dies, del 16 al 18 de març

Enguany, en el primer aniversari del programa #MotorDona de RallyClassics, creix la participació femenina a l'esdeveniment

El Rally Motul Costa Brava segueix batent rècords en la 71a edició: comptarà amb un total de 240 equips participants i de tres dies de competició. Aquest matí, la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona i tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas; la Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula; el president del Club Rally Classics, Àlex Romaní, i la directora de màrqueting de Motul Ibérica, Sandra Iniesta, han presentat la informació sobre l'esdeveniment automobilístic, que es disputarà del 16 al 18 de març.
 
«Girona viu un moment dolç en l'àmbit esportiu, amb clubs i equips que estan assolint grans èxits. En aquest aspecte, cal recordar que també juguem a la primera divisió amb l'organització de competicions que posen la ciutat a l'elit dels esdeveniments esportius, com el Rally Motul Costa Brava. Més enllà de l'impacte econòmic i la projecció internacional que representa per Girona, suposa un gran esdeveniment per als aficionats i aficionades al motor que tenim al territori, i és una oportunitat perquè gaudeixin dels millors cotxes i els millors pilots al costat de casa», ha destacat la diputada i regidora M. Àngels Planas, que ha ressaltat també «la presència molt important de dones en l'edició d'enguany, fet que ajuda a trencar el tabú que el motor és cosa d'homes».

Per la seva banda, la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, ha remarcat que «l'esport dona pertinença al territori» i, coincidint amb les paraules de M. Àngels Planas, ha destacat que «cal visibilitzar l'esport femení, que ja existeix, també, en el sector del motor, del ral·li. Un esport en què la figura de la dona ha estat poc present; ha estat una figura secundària. Ha estat un esport molt masculinitzat. Per això agraïm a l'organització del Rally la seva implicació».

Encetarà el calendari dels ral·lis històrics en àmbit continental una prova que serà puntuable per als Campionats d'Europa, d'Espanya i de Catalunya de Velocitat i Regularitat, i que inclourà, a més, la categoria Legend per a vehicles d'interès especial. 

Entre els pilots participants, destaquen noms propis com el del dos cops campió del món i dos cops vencedor del Rally Costa Brava als anys vuitanta Miki Biasion, al volant del Lancia Rally 037, cotxe que protagonitza el cartell de la prova; el del campió europeu i vencedor del Rally Costa Brava Tony Fassina, o el del llegendari preparador de Montpeller Jacques Alméras, molt estimat a Catalunya per les seves participacions en la pujada al Montseny i perquè Antonio Zanini va ser Campió d'Europa l'any 1980 amb un Porsche Alméras.

El vehicle participant més antic serà el Seat 1400B de Seat Históricos que ha acompanyat la presentació del ral·li a Girona. Un model que enguany compleix setanta anys i que va néixer el 1953, el mateix any que el Rally Costa Brava, la primera edició del qual va ser guanyada precisament per un Seat (Fiat) 1400.
 
El tret de sortida serà el dijous 16 de març a Girona. Les novetats principals tindran a veure amb l'itinerari, que serà semblant al d'edicions anteriors però amb la incorporació de dos canvis. D'una banda, després de la cerimònia de sortida, que tindrà lloc a l'aparcament tancat habilitat a la rotonda del pont de Pedret, els vehicles de Velocitat ja faran una primera prova nocturna fins al santuari dels Àngels. D'altra banda, l'etapa de divendres recuperarà un tram molt esperat, entre Salions i Sant Grau. Dissabte tindran lloc els trams d'Osor, Collsaplana i Cladells. La prova acabarà el mateix dia 18 de març, amb l'acte de lliurament de premis a l'aparcament tancat de Pedret.
 
Aquesta 71a edició marcarà també la segona edició del programa #MotorDona, impulsat per RallyClassics amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, entre altres institucions i empreses. L'objectiu de la iniciativa és promoure la participació i el talent femení en el món de l'automobilisme clàssic, no només pel que fa a pilots i copilots, sinó també en relació amb el personal voluntari, d'organització o de mecànica, entre d'altres. Aquest any, participaran en la prova esportiva més de seixanta dones.
 
El Rally tindrà 687,4 quilòmetres de recorregut, dels quals 177,4 seran cronometrats i repartits en 13 trams per als vehicles de Velocitat, i 167, en 12 trams, per als vehicles de Regularitat i Legend.

El Rally Motul Costa Brava és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Fornells de la Selva, l'Ajuntament de Palamós i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners.