Notícies

S'activa la nova aplicació per a la Guia visual de la catedral de Girona

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

El president Miquel Noguer ha participat en la presentació d'aquest dijous, 16 de febrer

La plataforma presenta imatges, descripcions, esquemes i fotografies dels elements arquitectònics de la catedral en tres àmbits: exterior, interior i Tresor

La iniciativa està impulsada per la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i Mémora, i adapta al format virtual una guia publicada el 2022 per Ramon Bosch, Pere Codina i Antoni Mañé

Aquest dijous a la tarda s'ha presentat la nova aplicació web de la Guia visual de la catedral de Girona, una iniciativa impulsada per la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i Mémora. La nova plataforma virtual és una adaptació de l'obra de Ramon Bosch, Pere Codina i Antoni Mañé, publicada en paper el 2022, i ofereix informació en forma d'imatges, gràfics, esquemes i descripcions sobre l'exterior, l'interior i el Tresor de la catedral de Girona.

La plataforma compta amb unes paraules introductòries del bisbe de Girona, malauradament traspassat, Francesc Pardo Artigas, i s'organitza al voltant d'un mapa de la catedral numerat a través del qual es pot anar accedint a informació detallada sobre els components arquitectònics, la simbologia i la història vinculats a cada secció de la construcció. Sobre la implicació de Mémora en el projecte, Xavier Poch, director territorial a Catalunya, ha afirmat: «Volem destacar el nostre compromís amb la societat gironina, amb la nostra cultura, i reconèixer el paper de la catedral en la comunitat i, especialment, en l'acompanyament espiritual de les persones creients».

Miquel Noguer, president de la Diputació, va dir que la catedral de Girona «és un símbol reconegut a Catalunya pel seu valor arquitectònic» i que amb aquesta iniciativa «esperem continuar amb la tasca de visibilització que els autors van començar i fer-ne difusió per als ciutadans i per als visitants».

En la seva intervenció, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, va parlar sobre la importància d'avançar en projectes d'aquest tipus: «Ens plau poder avançar amb un projecte com aquest, que ens permet apropar el valor històric de la nostra ciutat ara també a públics més digitals».

A l'acte de presentació també hi han assistit monsenyor Jaume Planella, president del Capítol de la catedral de Girona; Mia Masgrau, editora d'Edicions MMV -que va publicar la versió impresa de la guia i ha liderat el desenvolupament de l'aplicació-, i Toni Mañé, un dels autors de la guia.