Notícies

La Diputació i l'Ajuntament de Girona acorden l'intercanvi de l'antiga seu de la UNED per un terreny municipal de Montilivi

Foto : Antiga seu de la UNED. Foto: M. Millan

L'immoble, de principis del segle XX i amb uns 770 m2 de superfície construïda, està situat al Barri Vell, a tocar de l'antic cinema Modern 

Amb l'adquisició del terreny, la Diputació disposarà d'un espai per destinar-lo a usos administratius

La Diputació i l'Ajuntament de Girona han acordat l'intercanvi de la titularitat de l'antiga seu de la UNED per un terreny municipal situat al paratge de la Font de l'Abella, al barri de Montilivi, després de setmanes de converses. Amb aquesta adquisició, l'ens supramunicipal disposarà d'un terreny per a usos administratius. 

«Es tracta d'una operació molt positiva per a totes dues parts. D'una banda, l'Ajuntament podrà agilitzar molts tràmits en un edifici que ja fa temps que utilitza i, per l'altra, la Diputació obtindrà un terreny que li pot permetre, en un futur, cobrir el dèficit d'espais propis que tenim, com a conseqüència del nostre creixement en tots els àmbits», ha afirmat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

«Tenir la titularitat de l'edifici ens permetrà treballar en diverses línies. La primera, donar sortida a les necessitats que se'ns generaran amb les obres de la segona fase del Modern i els seus usos posteriors. La segona, disposar d'un nou equipament públic per a la ciutat. I la tercera, continuar dinamitzant aquest sector del Barri Vell, agrupant-lo amb La Mercè, el Teatre Municipal, el Modern, les Beates i el mateix Ajuntament. Un cop en tinguem la titularitat, el pas següent serà acordar a quins usos destinarem aquest espai, que ofereix moltes possibilitats de futur», ha afirmat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

L'antiga seu de la UNED, de principis del segle XX i amb una superfície total construïda de 770 m2, està situada al Barri Vell, al carrer de Sant Josep, 14, a tocar de l'antic cinema Modern. De fet, fins ara, la Diputació ja tenia cedit a l'Ajuntament aquest immoble per un termini de vint-i-cinc anys, després d'un acord del Ple de 15 de maig de 2018 perquè es destinés a entitats ciutadanes. Actualment aquest equipament, situat al Barri Vell, és utilitzat pel consistori per dur a terme el pla de fred per a les persones sense llar.  

Ara, mitjançant una mutació demanial, s'ha optat per fer un pas més. D'aquesta manera, l'Ajuntament evitarà les dificultats administratives que comporta dur a terme obres en una finca de propietat aliena i agilitzarà les actuacions que volia portar-hi a terme: unes actuacions en el subsòl, que permetran dotar d'una sortida d'emergència l'edifici confrontant de l'antic cinema Modern i desenvolupar-hi la segona fase d'obres. 

Aquesta cessió de titularitat de l'antiga seu de la UNED permetrà, alhora, que la Diputació de Girona rebi la cessió d'aquest terreny, al paratge de la Font de l'Abella, al barri de Montilivi de Girona, per a usos administratius. 

La UNED va començar a fer classes a Girona el gener de 1976, si bé no es va traslladar al cor del Barri Vell fins al 1987. Quan la UNED es va desplaçar a la Coma Cros de Salt, durant el curs 2012/2013, l'edifici va quedar totalment en desús fins que se'n va acordar la cessió d'usos a l'Ajuntament de Girona, fa gairebé cinc anys.