Notícies

La desena edició de Fiporc reuneix més de 17.000 visitants aquest cap de setmana a Riudellots de la Selva

Foto : Fotos: Notidig / M. Sureda

El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps, va intervenir en la inauguració d'aquesta fira de referència del sector del porc, que té el suport de la Diputació de Girona

Després de dos anys condicionats per la pandèmia de la covid, Fiporc ha recuperat enguany el format habitual, i ho ha fet superant totes les expectatives. Més de 17.000 persones han passat per Riudellots de la Selva durant aquest cap de setmana per visitar una fira que és un referent del sector a les comarques gironines.

La programació ha inclòs una àrea de tast gastronòmic per menjar i fer degustacions que s'ha omplert de gom a gom, a banda d'exposicions, tallers i tota mena d'activitats tradicionals vinculades al món del porc, com les exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits. També hi havia un mercat de paradetes de petits productors i artesans amb productes de proximitat. 

Paral·lelament s'ha habilitat un espai per als més petits, que han pogut aprendre a fer mandonguilles o a pintar cares, i assistir a tallers de dibuix, de manualitats relacionades amb el món del porc, a demostracions de realitat virtual i atraccions pensades per a tota la família. 

Un any més, la Diputació de Girona ha donat suport a la fira. «Fiporc ha aconseguit projectar-se al conjunt de les comarques gironines i del país com una fira temàtica del sector porcí. Un sector que aporta una riquesa a Catalunya i també ens projecta internacionalment, especialment en mercats emergents», va destacar el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Jordi Camps, en la inauguració de dissabte. 

En aquest acte, amb la tradicional tallada de fuet, també hi van participar l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i l'exconseller d'Economia de la Generalitat, Jaume Giró, entre d'altres autoritats. L'alcaldessa va agrair «la implicació i mobilització» del centenar de voluntaris que participen activament en l'organització de l'esdeveniment, així com la col·laboració d'institucions, empreses i entitats patrocinadores. 

Fiporc va néixer l'any 2014 a Riudellots de la Selva amb l'objectiu de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya i per revalorar tot el que envolta el món del porc, que al municipi s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.