Notícies

El president, Miquel Noguer, inaugura el nou Centre Integral de Serveis per a la gent gran a Maçanet de la Selva

Foto : Fotos: M. Millan

La Diputació de Girona ha contribuït econòmicament en les reformes al casal de jubilats, que permetran aplicar un nou model d'atenció més proper i personalitzat 

Maçanet de la Selva ha reobert aquest divendres al matí el casal de jubilats com a nou Centre Integral de Serveis (CIS), en un acte obert al públic en el qual han participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, Helga Nuell, entre altres autoritats. 

Aquest nou centre donarà resposta a les necessitats de la gent gran més enllà dels serveis mèdics, amb l'objectiu que els usuaris puguin envellir amb el màxim benestar sentint-se com a casa. Semblant a la gestió de centre diürn, els usuaris podran gaudir dels serveis habituals del casal de jubilats, com ara la perruqueria o el ball. 

L'espai compta amb una gran zona polivalent amb parets diàfanes, infermeria i sala d'ordinadors, per facilitar tant el treball dels professionals com la comoditat dels usuaris. La voluntat ha estat oferir un nou servei de titularitat municipal «des d'una perspectiva més humana, propera i personalitzada», segons ha detallat l'alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras.

La posada en marxa del Centre Integral de Serveis ha tingut un cost de 390.141,58 euros, dels quals més de la meitat (204.593,85 euros) han estat finançats per la Diputació de Girona. 

«Avui és un dia especial perquè inaugurem un espai necessari i bàsic per a Maçanet i per a la seva gent gran. Un espai dotat de serveis que els han de permetre viure millor i poder allargar la vida», ha destacat el president, Miquel Noguer, que hi ha afegit: «Per a la Diputació, és una obligació col·laborar en els projectes que fan prosperar els municipis de la nostra demarcació, i aquest ho és». 

El paper de SUMAR

Durant la pandèmia, entitats socials i grups de voluntaris del municipi van col·laborar amb l'Ajuntament per donar resposta a problemes que van aparèixer arran del confinament, sobretot per a la gent gran. Tenint en compte les noves dinàmiques i costums d'aquest col·lectiu després de la covid-19, el consistori va creure convenient que el casal de jubilats es reconvertís en el nou Centre Integral de Serveis, unificant tots els serveis en un mateix espai. 

L'any 2020, es va encarregar un avantprojecte a SUMAR, entitat pública de serveis socials amb participació majoritària de la Diputació de Girona, per traçar l'estratègia del nou model d'atenció a la gent gran del municipi. A mitjans del 2022, van començar les obres de remodelació de l'espai, que avui s'ha inaugurat.