Notícies

Inauguració del nou pont de les Pereres de Fontanals de Cerdanya, que permet millorar la connexió amb Puigcerdà

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat en l'acte la «necessitat» d'aquesta infraestructura que la corporació ha ajudat a finançar

L'antic pas, que s'ha mantingut just al costat d'aquesta nova via, era molt estret i no permetia el pas de vehicles de gran tonatge

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest dijous al migdia en la inauguració del nou pont de les Pereres. Es tracta d'una nova via de comunicació de trànsit convencional entre Fontanals de Cerdanya i Puigcerdà per la zona de Sant Marc, que s'ha obert recentment; una actuació llargament reclamada pel municipi i per tota la comarca. 

El vicepresident segon i alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, també ha assistit a l'acte d'inauguració, en què s'ha descobert una placa commemorativa. També hi han estat presents l'alcalde de Fontanals de Cerdanya, Ramon Chía; el secretari de Governs Locals i de Relacions amb l'Aran de la Generalitat de Catalunya, David Rodríguez, i el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chía, entre d'altres autoritats. 

Fins ara, els dos municipis es comunicaven en aquest sector per un pont molt estret, que no permetia el pas de dos vehicles alhora, ni el de camions i tractors de gran tonatge; tampoc el pas de vehicles de bombers en cas d'incendi o emergències. Això obligava aquests vehicles a fer recorreguts més llargs i accedir a carreteres alternatives que, en cas de mal temps, quedaven saturades per la densitat de trànsit.

El nou pont mesura uns vint metres de llarg i sis d'ample i té doble sentit de circulació. L'antic pas, que també s'ha rehabilitat, es manté just al costat i s'utilitza ara per a vianants i ciclistes. «Aquest era un projecte imprescindible per a la zona i per això a la Diputació de Girona estem molt satisfets d'haver-hi posat el nostre gra de sorra. Sempre estem amatents a les necessitats dels municipis per ajudar-los i mantenir-nos al seu costat, perquè els ciutadans puguin viure millor», ha destacat el president de la Diputació, Miquel Noguer.

L'actuació ha suposat una inversió total de 434.000 euros, que han finançat entre la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Fontanals de Cerdanya. 

Prèviament a aquest acte, totes les autoritats han mantingut una trobada a l'edifici de l'Ajuntament. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha signat al Llibre d'honor del municipi. 

Posteriorment, el president, Miquel Noguer, i el vicepresident Albert Piñeira s'han desplaçat a Queixans, també dins el terme municipal de Fontanals de Cerdanya. Allà, han visitat una finca que l'Ajuntament rehabilitarà de forma integral amb la idea de destinar-ne una part a habitatge social i una altra a un espai polivalent per al municipi. El projecte es troba ara pendent de licitació. 

Visita a Meranges

A la tarda, s'han reunit amb l'alcalde de Meranges, Eduard Isern, i el regidor i exalcalde, Esteve Avellanet, i han fet un recorregut per diferents indrets del municipi, com l'església.

Meranges és el municipi més alt de la demarcació de Girona (1.539 metres) i també un dels més petits, amb únicament 111 habitants.