Notícies

Dipsalut participarà aquest cap de setmana a l'Oncotrail amb dos equips integrats per personal de la Diputació

Foto : Dipsalut participarà aquest cap de setmana a l'Oncotrail amb dos equips integrats per personal de la Diputació

També prendrà part a mitjans d'octubre a l'Oncobike i ja va fer-ho el juny passat en l'Oncoswim, totes proves organitzades per la Fundació Oncolliga Girona

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la vicepresidenta tercera i presidenta de Dipsalut, Maria Puig, han rebut aquest matí al pati de la corporació els equips de Dipsalut que han participat o participaran enguany en alguna de les curses solidàries que organitza la Fundació Oncolliga Girona. Tots els integrants d'aquests equips són treballadors del grup institucional de la Diputació.  

La participació en aquestes proves ajuda a recaptar fons per desenvolupar projectes i iniciatives solidaris a favor dels malalts de càncer i les seves famílies i per reforçar les tasques d'investigació de la malaltia dins de l'Institut Català d'Oncologia de Girona. A més, també ajuda a conscienciar la societat de la importància de la lluita diària contra aquesta malaltia. 

Dos d'aquests equips (un de caminants i l'altre de corredors) participaran a l'Oncotrail, que tindrà lloc aquest dissabte, 1 d'octubre. La cursa té un recorregut circular d'uns 100 quilòmetres, amb sortida i arribada a Palafrugell i transita per la Costa Brava i les Gavarres. Enguany s'han recollit ja gairebé 350.000 euros en donacions.

D'aquí a dues setmanes, el 15 d'octubre, tindrà lloc l'Oncobike, en què també prendrà part un altre equip de Dipsalut. Com sempre, la prova de BTT transcorre íntegrament per camins i pistes dels municipis que formen la Mancomunitat de la Vall de Llémena. Consta de dos itineraris, un de dos-cents quilòmetres i un altre de cent. Prèviament, durant el mes de juny, Dipsalut també va participar a l'Oncoswim, una prova de natació en aigües obertes per la Costa Brava. 

A més de prendre part en aquestes curses solidàries, Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, col·labora de manera permanent amb la Fundació Oncolliga Girona, a la qual ofereix suport tècnic i econòmic per desenvolupar els seus projectes.