Notícies

La Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona commemoren la Diada Nacional de Catalunya 2022

Foto : Fotos: Martí Artalejo / Miquel Millan

L'acte institucional conjunt ha tingut lloc aquest diumenge al matí al pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat de Girona

Prèviament, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han participat en l'ofrena floral a la tomba de Josep Irla, a Sant Feliu de Guíxols

La Diputació de Girona, la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona i l'Ajuntament de Girona han celebrat aquest diumenge 11 de setembre al matí l'acte institucional conjunt amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que ha tingut lloc al pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat a Girona. 

La commemoració ha estat encapçalada pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i el vicealcalde de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats. També hi han assistit, entre d'altres autoritats, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; el secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, i els diputats Eva Viñolas, Teresa Brunsó, Pere Casellas, Quim Rodríguez i Beatriz Ventura. 

En la seu parlament, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha remarcat que «avui, Onze de Setembre de 2022, és moment, un cop més, de posar-nos dempeus i treballar per tornar a tenir una sola veu solemne i clara. El país està davant de tot i de tothom. Hi ha camins que, com a poble, no es poden recórrer per separat. Avui, més que mai, per fer justícia a totes les persones que s'han quedat pel camí en aquesta última dècada i, sobretot pensant en les generacions futures, cal seguir construint i no defallir, perquè, com deia Miquel Martí i Pol, "encara tot és possible"». 

L'acte commemoratiu ha comptat amb l'actuació del músic multinstrumentista Dani López, que ha interpretat El cant dels ocells; una versió de L'hereu Riera que ha inclòs una gravació del projecte Càntut interpretada per Dolors Planella i Berga, enregistrada per la seva neta Alícia Mercader i Trias i, per finalitzar l'acte, l'Himne Nacional de Catalunya, Els segadors

Ofrena floral a la tomba de Josep Irla

Abans de l'acte celebrat a Girona, a primera hora del matí, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han participat a Sant Feliu de Guíxols en la tradicional ofrena floral a la tomba del 124è president de la Generalitat, el santfeliuenc Josep Irla i Bosch. 

En l'homenatge, també hi eren presents l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i la delegada del Govern a la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral. 

Tots els representants institucionals han dipositat flors a la tomba de Josep Irla i han lloat els seus valors, la seva figura i el seu llegat. L'acte ha tingut l'acompanyament de l'Orquestra de Cambra de l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols.