Notícies

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, en la inauguració del nou teatre de Vilafreser

Foto : Fotos: G. Sánchez / Iconna

La corporació ha col·laborat en aquesta actuació de reforma, que ha consistit a renovar l'escenari, ampliar la zona de camerinos i fer uns nous serveis

Vilafreser, un dels nuclis del municipi de Vilademuls (Pla de l'Estany), va estrenar oficialment aquest divendres passat el nou teatre, en un acte institucional que va comptar amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. També hi va intervenir l'alcalde, Àlex Terés, i hi van assistir regidors del municipi.

El nou teatre és una remodelació del local social de Vilafreser, que es va construir l'any 1994 amb el suport dels veïns del poble i de l'Ajuntament. L'actuació ha consistit en la renovació de l'escenari, amb la creació d'una rampa d'accés per a les persones amb mobilitat reduïda, l'ampliació de la zona de camerinos i la construcció d'uns nous serveis. 

El president, Miquel Noguer, va destacar durant la seva intervenció: «Aquest és un espai imprescindible en la vida social i cultural de Vilafreser i requeria reformes. I a la Diputació de Girona estem sempre amatents a les necessitats dels municipis de la demarcació per donar-los suport en actuacions com aquesta, que són positives per a la seva gent». 

El cost total de les reformes ha estat de 180.000 euros, que han anat a càrrec de l'Ajuntament de Vilademuls i la Diputació de Girona. En el transcurs de l'acte, el president de la Diputació de Girona i l'alcalde de Vilademuls van descobrir una placa commemorativa. 

També es va aprofitar la inauguració per homenatjar el Grup de Teatre de Vilafreser. El director més antic de la companyia, Jaume Salvatella, va descobrir una segona placa commemorativa i, per sorpresa, va conèixer que, a partir d'ara, l'escenari portarà el seu nom. Finalment, els assistents a l'acte van poder presenciar l'espectacle Acorar, de Toni Gomila.