Notícies

El president, Miquel Noguer, participa en la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP a l'illa de La Palma

Foto : El president, Miquel Noguer, participa en la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP a l'ill

L'objectiu principal de la trobada és conèixer el Plan Recupera La Palma, que permet transformar la tragèdia viscuda a l'illa en una oportunitat, i el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a la trobada de diputacions de tot l'Estat, organitzada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), que ha tingut lloc avui al Museo Arqueológico de Benahoarita (MAB), a Los Llanos de Ariadne de l'illa de La Palma.

El president del Cabildo Insular de La Palma, Mariano Zapata, i l'alcaldessa de l'Ajuntament de Los Llanos de Aridane, Noelia García, han inaugurat la jornada, amb el desig que la reunió d'aquesta comissió a l'illa de La Palma serveixi per continuar rebent ajuts i impulsar el camí iniciat amb el Plan Recupera La Palma.

La trobada, amb la participació dels presidents de diputacions, cabildos i consells insulars, converteix La Palma en la capital del municipalisme.

Des del Cabildo es destaca que aquesta reunió servirà per continuar ajudant i impulsar-se a treballar per transformar la tragèdia viscuda amb l'erupció del volcà de Cumbre Vieja en una oportunitat per seguir construint una illa de present i de futur.

El president de la FEMP, Francisco Reyes, ha iniciat la reunió amb la lectura i aprovació de la sessió celebrada a Lleó el febrer passat i ha llegit l'informe de la Comissió.

Seguidament, s'han donat a conèixer les convocatòries del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española, així com l'informe sobre els serveis socials prestats pels diferents governs provincials.

En aquesta ocasió també s'ha tractat la vinculació de l'Agenda 2030 i els governs i altres reptes comuns, com els fons europeus.

El Cabildo de La Palma ha obsequiat els representants amb una visita al mirador de Tajuya per observar la situació extrema en què l'erupció del volcà ha deixat l'illa.

Mariano Zapata, president del Cabildo, ha agraït a la FEMP «la seva proximitat i estima durant aquests mesos tan complicats, posant en marxa accions solidàries i també escollint l'illa com a seu per a la celebració d'aquesta reunió, que permetrà seguir recordant a la ciutadania que el volcà s'ha apagat però l'emergència segueix present».

El president de la corporació, Miquel Noguer, ha recordat que «al ple de la Diputació de Girona del mes d'octubre del 2021 es va fer una declaració institucional de suport a l'illa de La Palma per solidaritzar-se amb els ciutadans canaris amb motiu de l'erupció del volcà de Cumbre Vieja».