Notícies

El diputat de desenvolupament sostenible, Joan Fàbrega, participa en el II Fòrum Internacional 'Ciutats i turisme sostenible 5.0' a Alacant

Foto : El diputat de desenvolupament sostenible, Joan Fàbrega, participa en el II Fòrum Internacional 'Ciutats i turisme sos

El diputat ha explicat les actuacions que s'estan portant a terme des de la Diputació de Girona per treballar pels objectius de desenvolupament sostenible

El diputat de Desenvolupament Sostenible i Compra Pública de la Diputació de Girona, Joan Fàbrega, ha participat en el II Fòrum Internacional 'Ciutats i turisme sostenible 5.0'
que ha tingut lloc del 15 al 17 de juny a Alacant.

Aquest esdeveniment ha estat organitzat de manera conjunta pel Districte Digital de la Comunitat Valenciana, de la Generalitat de València, i per la plataforma de sostenibilitat i innovació Connect Clean.

La trobada ha reunit una selecció d'experts en la transformació sostenible que han explicat les experiències d'èxit en les diferents institucions: corporacions, empreses i administracions públiques i ciutats de referència. Al llarg dels tres dies d'activitat s'hi han presentat més de seixanta projectes que requereixen solucions amb agendes B2B (presencial i en línia), treball en xarxa i workshops. Ha estat una oportunitat per reunir actors públics i privats que tenen una visió sistèmica de la ciutat del futur, per inspirar-se amb les millors iniciatives i projectar-se en el futur de la transformació urbana.

Hi han participat representants d'empreses i entitats dels governs de Navarra, Andalusia, la Comunitat Valenciana, el País Basc, les Illes Balears, les diputacions d'Alacant, València, Barcelona, Segòvia, Girona i Terol, i els ajuntaments de Madrid, Bilbao, Màlaga, Alacant, Elx, Tenerife, Ciudad Real, Motril, Reus i Vila-seca, entre d'altres.
A més, hi han assistit representants d'empreses i institucions de Finlàndia, Àustria, França, (Paris, Occitània i Nimes) Portugal, Bèlgica, Colòmbia, Mèxic, Egipte, Holanda i Mauritània.

S'hi han abordat vuit grans reptes centrats en:
- Mobilitat, transport i logística
- Energia, clima y medi ambient
- Educació, salut i esport
- Control del risc i seguretat
- Ciutadans, inclusió, cultura i patrimoni
- Turisme, tecnologia i noves destinacions
- Infraestructura y manteniment
- Habitatges, barris, ciutat i àrea metropolitana

També hi ha hagut sis taules monogràfiques amb experts en temes rellevants com ara la construcció i renovació dels centres urbans, el canvi climàtic i la descarbonització, la innovació i el turisme, l'economia circular, l'esport, la inclusió, la sostenibilitat, la mobilitat i els vehicles connectats.

Segons els organitzadors, aquest tipus de fòrum posa en contacte l'oferta d'innovació amb la demanda d innovació: «Això és precisament el que estem fent, produir transferència d'innovació i de coneixement digital a la economia real.», han manifestat.

El diputat de Desenvolupament Sostenible i Compra Pública de la Diputació de Girona, Joan Fàbrega, ha participat en la taula rodona monogràfica sobre esport, inclusió i sostenibilitat que ha tingut lloc avui divendres, juntament amb Juan Carlos Fernández, directiu d'Atos; Klaus Ulrich, investigador d'ESIC Busines & Marketing School, i Juan Carlos González, director de l'Àrea de Mercats de Producte de l'Institut de Biomecànica de València (IBV).

Joan Fàbrega ha parlat sobre les actuacions que s'estan portant a terme des de la Diputació de Girona en relació amb els ODS. Ha destacat especialment el projecte que la Diputació ha portat a terme conjuntament amb la Coordinadora d'ONG Solidàries i que ha permès que alumnes de vuit instituts de les comarques gironines coneguessin i treballessin els ODS.

El diputat Fàbrega ha explicat que «els bons resultats obtinguts amb aquest projecte educatiu amb la Coordinadora d'ONG Solidàries de Girona posen de manifest la necessària col·laboració que hi ha d'haver entre administracions públiques i el tercer sector per tal de porta a bon terme l'Agenda 2030».

Ahir, el diputat de Desenvolupament Sostenible i Compra Pública, Joan Fàbrega, es va reunir amb diferents representats d'institucions i empreses per tal de teixir aliances amb entitats del sector públic i privat. Va mantenir reunions amb la Diputació d'Alacant, l'Ajuntament d'Elda i el Govern de Navarra, entre d'altres, tot potenciant l'ODS clau, el número disset, el de les aliances, per posar en comú diferents actuacions i estratègies enfocades a superar els reptes actuals en l'àmbit de la sostenibilitat i per assolir l'Agenda 2030.