Notícies

El vicepresident Albert Piñeira participa en el lliurament de diplomes del Màster HAL al paranimf de la Universitat de Barcelona

Foto : Fotos: Universitat de Barcelona

Reben el diploma cinc promocions d'alumnes dels darrers cinc anys del Màster d'hisenda autonòmica i local: economia i gestió avançada (Màster HAL)

També hi assisteixen alumnes de la primera promoció dels postgraus 1 i 2, impartits a Girona el 2019 i el 2020

Aquest vespre s'han lliurat els diplomes als alumnes que han finalitzat els estudis del Màster en hisenda autonòmica i local: economia i gestió avançada (Màster HAL) de la Universitat de Barcelona, en un acte presidit pel rector de la Universitat, Joan Guàrdia. En el lliurament hi han participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; els directors del Màster HAL, Joaquim Solé i Maite Vilalta, i el secretari de Governs Locals i Relacions amb l'Aran de la Generalitat de Catalunya, David Rodríguez.

En l'acte d'avui s'entreguen els diplomes a cinc promocions d'alumnes del Màster HAL dels darrers cinc anys, i hi assisteixen també 24 alumnes dels que han cursat la primera promoció dels postgraus 1 i 2, impartits a Girona el 2019 i el 2020.

L'objectiu del Màster HAL és oferir una formació econòmica universitària, especialitzada en el finançament públic, la gestió pressupostària, la comptabilitat pública i el control econòmic de les administracions autonòmica i locals. El Màster s'adreça tant als graduats i llicenciats de fa poc com al personal tècnic qualificat de les àrees econòmiques de la Generalitat i els governs municipals.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat en el seu discurs: «Des de les institucions sabem que aquests postgraus no solament pretenen donar coneixements, sinó també criteris per ajudar a prendre decisions als polítics locals en els temes tributaris, financers i pressupostaris. A més, el curs treballa les diferents habilitats que ha de tenir un servidor públic dins de l'àrea econòmica».

«La mancança de personal tècnic a les àrees econòmiques de l'Administració local gironina ens va fer adonar que feien falta actuacions per corregir-ho. I des de la Diputació de Girona vam apostar per teixir complicitats amb la Universitat de Barcelona i oferir formació de qualitat,  tant a tècnics que treballen a l'Administració com a joves graduats que vulguin formar-se sense haver de desplaçar-se a Barcelona», ha afegit.

La Diputació de Girona i la Universitat de Barcelona van signar un conveni que ha permès traslladar el Màster HAL fora de les comarques de Barcelona. Aquests estudis, iniciats el curs 1987-1988, compten amb un prestigi reconegut i són únics en la seva especialitat a Catalunya. Per tant, els alumnes que ara han acabat el Màster es poden considerar la primera promoció a Girona.

Albert Piñeira ha assenyalat també que el propòsit del Màster ha reeixit. «És un màster que no només permet consolidar els coneixements, sinó que posa l'èmfasi en l'aspecte pràctic. Ajuda a preparar-se per a l'adaptació a les exigències futures, en un entorn econòmic i normatiu molt canviant com l'actual, i dona la visió global necessària per afrontar-ho com una oportunitat». El vicepresident ha acabat donant l'enhorabona a tots els alumnes per haver completat els estudis: «Han estat dos anys de treball intens i continuat però amb el resultat final d'haver-vos promocionat i haver esdevingut màsters en hisenda autonòmica i local».

Després dels parlaments de les diferents autoritats, els alumnes han rebut els diplomes del vicepresident Albert Piñeira; el director de l'Agència de Postgraus de la Universitat de Barcelona, Òscar Mascarilla; el degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la mateixa Universitat, Ramon Alemany, i el secretari de Governs Locals i Relacions amb l'Aran de la Generalitat de Catalunya, David Rodríguez.
L'acte s'ha clos amb un petit concert a càrrec de la Coral de la Universitat de Barcelona.