Notícies

El president, Miquel Noguer, en els Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2022

Foto : El president, Miquel Noguer, en els Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2022

El jurat atorga les distincions d'obra premiada, menció especial i menció a quinze de les quaranta-sis obres seleccionades, i la ciutadania escull el Premi de I'Opinió

Miquel Noguer entrega el Premi Rehabilitació a Plasencia Arquitectura pel nou tanatori de Girona

 

Aquest divendres la seu de la Demarcació de Girona del Col·legi d' Arquitectes de Catalunya (COAC) ha acollit l'acte de lliurament de guardons de la 24a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona, una de les accions culturals amb més rellevància dins el sector de I'arquitectura i la construcció a la província, amb I'assistència de més de 250 persones.

L'acte, que ha recuperat el format presencial després de dos anys, ha estat conduït per la vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC, Sílvia Musquera, i ha comptat amb la presència de la degana en funcions i del degà electe del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig i Guim Costa, respectivament; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la delegada del Govern a Girona de la Generalitat de Catalunya, Laia Cañigueral; I'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president electe de la Demarcació de Girona del COAC, Marc Riera, i altres autoritats relacionades amb el món de I'arquitectura i la cultura.

Setze obres guardonades

En el decurs de la vetllada s'han lliurat els premis a les setze obres guardonades en aquesta 24a edició: quinze premis atorgats pel jurat d'entre les quaranta-sis obres que van passar la fase de seleccionades en les categories d'arquitectura, interiors, paisatges i efímers, i el Premi de I'Opinió, escollit per la ciutadania, entre les cent dinou obres presentades, amb 5.113 vots a través del portal www.premisarquitecturagirona.cat.

El jurat, format per les arquitectes Isabela de Rentería com a presidenta, i Montse Nogués i Marta Benedicto com a vocals, ha destacat la relació de les obres seleccionades amb el lloc i els seus habitants, i la sincronia amb els criteris de sostenibilitat, no només com a complement de I'arquitectura, sinó com a punt de partida i motiu del projecte. Després de veure que la major part de les obres són de promoció privada, el jurat fa una crida a les administracions públiques perquè promoguin i potenciïn la qualitat arquitectònica en totes les seves actuacions, pel que té d'exemplificant.

Pel president de la Diputació de Girona, «els premis contribueixen a donar a conèixer l'arquitectura gironina més enllà del nostre territori. Posen a disposició dels professionals i de la ciutadania les obres realitzades a les comarques gironines per conèixer-les de primera mà i facilitar-ne la descoberta».

«Aquests premis donen visibilitat a les obres i als arquitectes que han treballat a les comarques gironines, i mostren any rere any el compromís comú de les diferents institucions de difondre i posar en valor l'arquitectura i la feina dels arquitectes», ha afegit.

Miquel Noguer també ha destacat: «La Diputació treballa conjuntament amb la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes per mitjà de diversos convenis. Avui dia, si els arquitectes tenen feina, la societat avança. I des del sector públic tenim molts projectes sobre la taula».