Notícies

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, participa en la inauguració de la nova llar de jubilats d'Arbúcies

Foto : Fotos Ajuntament d'Arbúcies

quest diumenge el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en la inauguració de la nova llar de jubilats d'Arbúcies, durant la qual ha signat el llibre de la inauguració i ha fet una visita guiada a les noves instal·lacions.
L'acte ha estat presidit per l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, i ha comptat amb la presència de diversos representants institucionals: Raül Morales, delegat territorial de Drets Socials de la Generalitat; Francisco Jurado, conseller de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Selva; Manel Serras, regidor de Gent Gran de l'Ajuntament d'Arbúcies, i Lluís Danís, president de l'Associació de Jubilats i Pensionistes.
La nova llar de jubilats està situada a l'edifici de l'antic hotel d'entitats. Aquest canvi d'ubicació respon a la necessitat de resoldre les mancances estructurals i de mobilitat de l'actual casal d'avis, a Cal Xic, que, a més, no disposava de llum natural ni de cap sortida a l'exterior.
El nou equipament, que ha tingut un cost de 735.000 euros i ha estat finançat per l'Ajuntament i la Diputació de Girona, disposa de quatre plantes. A la planta baixa, s'hi situen els despatxos de gestió i administració, així com la sala de reunions i un espai per a la futura perruqueria. La primera planta es dedica a la part social del casal: hi ha el bar, una petita biblioteca i un gran pati, anomenat Hort de Can Silvestre, amb una zona enjardinada per passejar i prendre el sol. Properament s'habilitarà per jugar-hi a la petanca i s'hi construirà un minigolf. A la segona planta hi ha el servei de podologia, una aula de manualitats, una aula d'informàtica, una gran terrassa i una sala d'usos múltiples. Finalment, al pis de dalt hi ha un taller i un magatzem.
De 10 del matí a 8 del vespre hi ha hagut una jornada de portes obertes a l'edifici perquè tothom el pogués visitar.
El president Miquel Noguer ha destacat: «Aquesta nova llar de jubilats d'Arbúcies ja és una realitat. Una inauguració és el moment per girar la vista enrere i avaluar la feina feta i alhora establir noves fites cap al futur. El creixement de persones usuàries i l'augment de les seves necessitats no donen treva. Heu lluitat molt per aquest nou equipament i estem molt contents d'inaugurar-lo gràcies també a l'aportació i el suport de la Diputació de Girona. Refermem així el compromís amb la gent gran del municipi».
Manel Serras, regidor de Gent Gran, ha assenyalat: «Des dels anys vuitanta, Cal Xic ha permès desenvolupar moltes activitats i ha fomentat la cohesió social entre les persones grans del nostre municipi. Però amb aquest nou equipament fem un gran salt endavant, ja que podrem oferir un gran ventall d'activitats en unes instal·lacions de primer nivell».
Lluís Danís, president de l'Associació de Jubilats i Pensionistes, ha assegurat: «Hem lluitat molt per aquest nou equipament i estem molt contents de poder-lo inaugurar gràcies a l'aportació i el suport de l'Ajuntament i les institucions».