Notícies

El president Miquel Noguer assisteix a la inauguració del nou celler de Peralada

Foto : Fotos Grup Peralada

És obra d'RCR Arquitectes i té certificació ambiental i energètica

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit aquest dimarts a la inauguració del nou celler de Peralada, obra d'RCR Arquitectes. L'acte institucional ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès; Javier Suqué, president del Grup Peralada, i Rafael Aranda, arquitecte d'RCR Arquitectes.

També hi ha assistit Pere Torrent, alcalde de Peralada; Albert Bramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona; Laia Cañigueral, delegada del Govern de la Generalitat a Girona; Sònia Martínez, presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i alcaldessa de la Jonquera; Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació; Alba Balcells, directora general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); Marc Vilahur, director general de Polítiques Ambientals; Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; Sergi Sabrià, director de l'Oficina d'Estratègia i Comunicació del President i del Govern; Pere Saló, director dels Serveis Territorials de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Girona; Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona;. Xavier Albertí, president de la DO Empordà; Valentí Roqueta, president de l'Associació Vinícola Catalana, i representants d'entitats socials i econòmiques del territori.

El nou celler de Peralada és una iniciativa empresarial de gran rellevància concebuda i impulsada per la família Suqué Mateu amb la finalitat d'aprofitar al  màxim el potencial dels sòls de l'Empordà i obtenir vins excepcionals.

El projecte arquitectònic dissenyat per RCR Arquitectes vertebra el paisatge i la terra i és pioner a Europa en ecoeficiència energètica i disseny ambiental. Peralada ha estat el primer celler europeu en obtenir la certificació LEED® Gold, la màxima qualificació mundial en edificació sostenible.

Les obres d'aquest projecte han tingut una durada de més de tres anys, i s'hi ha invertit més de 40 milions d'euros.

El nou celler de Peralada, considerat com un dels més interessants del panorama vitivinícola europeu de l'última dècada, és el punt de trobada entre una proposta enològica d'avantguarda i un projecte consolidat en l'arquitectura de paisatge, la sostenibilitat, la integració en el territori i l'enoturisme de primer nivell.